AIK får 10 000 om dagen för Eguren

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Gör stora pengar på stjärnans VM-medverkan

Sebastian Eguren kommer inte att spela en match till för AIK.

Trots det tjänar Solnaklubben nu 10 000 kronor per dag för att 29-åringen spelar VM för Uruguay.

– Jag har hela tiden sagt att det här är en bra ekonomisk affär, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Sportbladet.

Sebastian Eguren.
Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Sebastian Eguren.

Sebastian Egurens låneavtal med AIK löper ut den sista juni. Trots att mittfältaren inte kan spela någon mer match för Solnaklubben tjänar föreningen nu stora pengar på 29-åringens VM-medverkan för Uruguay.

Fram till sista dagen

Internationella fotbollsförbundet Fifa betalar 1000 euro per dag under förberedelsetiden och fram till dagen efter nationen åker ur VM. Trots att Eguren ägs av spanska Villareal är det alltså AIK som får pengarna, omkring 10 000 kronor varje dag.

– Pengarna går till klubben där spelaren är kontrakterad och det är inget undantag här. Men jag vet inte exakt vad det innebär för oss, säger AIK:s vd Annela Yderberg.

Sebastian Eguren lämnade AIK för att ansluta till Uruguays VM-lag redan den 16 maj. AIK är garanterade pengar fram till nationens sista gruppspelsmatch den 22 juni men Uruguay har en jättechans att gå längre än så.

”En bra affär”

– Jag har hela tiden sagt att det här är en bra ekonomisk affär, det är media som spekulerat i annat, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Innebär det här att Eguren blir en nollaffär för AIK?

– Jag kommenterar inga siffror men står fast vid att det här är en bra ekonomisk uppgörelse för AIK.

Eguren och hans landsmän spelar i en av VM:s på pappret kanske lättaste grupp. Laget inleder mot Frankrike men möter sedan hemmanationen Sydafrika innan gruppen avslutas med match mot Mexiko. Tar sig Uruguay vidare spelas åttondelsfinalen i slutet av juni och en eventuell kvartsfinalen den 2 eller 3 juli.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN