Kickan bestulen på sin permobil – kan inte ta sig någonstans

avNathalie Mark

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Kickan Hedelin blev bestulen på sin permobil.

När Kickan Hedelin skulle ut och handla mat upptäckte hon att hennes permobil var stulen.

Nu kan hon knappt lämna hemmet.

– Jag tycker att det är förjäkligt, fräckt utan dess like, säger hon.

Kickan Hedelin, 74, bor i Karlstad och är beroende av sin permobil för att kunna ta sig runt. Men när hon under onsdagsförmiddagen skulle ut och handla upptäckte hon att permobilen inte stod där hon hade lämnat den.

– Jag blev väldigt snopen och tänkte först att det kanske var någon byggjobbare som flyttat på den. Men när de inte heller hade sett den insåg jag att den måste blivit stulen, säger hon.

”Kan inte ens ta mig till affären”

Utan permobilen kan Kickan inte ta sig långt från hemmet. Hon kommer framöver att behöva förlita sig på färdtjänst, familj och vänner för att utföra sina dagliga bestyr.

– Jag kan inte ens ta mig till affären utan den så den betyder väldigt mycket. Dessutom lär det dröja länge innan jag får en ny. Först ska det gå genom försäkringsbolaget och sedan kan den behöva beställas och då tar det ytterligare ett par veckor.

Hennes son, Lars Hedelin, är även han väldigt upprörd över hur någon kunnat stjäla just en permobil.

– Det är så jävla lågt att det inte är klokt att ge sig på gamla människors handikapphjälpmedel. Jag kan inte tänka mig något ynkligare. Vi kommer såklart att hjälpa henne så gott det går men jag arbetar i Stockholm på vardagarna och den här permobilen har verkligen gett henne livskvalitet. Hon kommer ju vara begränsad nu.

Kickan håller helt med sin son:

– Jag tycker att det är förjäkligt, fräckt utan dess like. Jag blir både arg och ledsen över att man kan göra så, säger hon.

Händelsen är polisanmäld.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Karlstad