Hoppsan, vårt tält var för litet

Av: Pär Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rekordmånga besökare hos Aftonbladet i Almedalen – redan dag ett

1 av 4 | Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
TYPISKT ... Trots att Aftonbladet tog med ett större tält än i fjol blev det snabbt fullt både inne i tältet – och ute på gatan. I tältet hålls varje dag lunchmöten där dagens parti diskuteras. Några av Sveriges ledande debattörer finns på plats. I tältet bjuds det också på gratis tidningar.

VISBY. Littorin-affären, de hetaste debatterna och så mycket folk i tältet att polisen blev orolig.

Aftonbladet satte agendan direkt när Almedalsveckan i Visby inleddes i går.

– Debatten var en succé och både besökarna och läsarna var väldigt engagerade, säger Aftonbladets debattchef Karin Magnusson.

När Almedalsveckan i Visby kickade i gång uppstod direkt ett problem för polisen. Det var så mycket folk som besökte Aftonbladets tält under en debatt att det var svårt för trafiken att komma fram på gatan.

Avslöjandet om att förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin hade sexchattat ledde till att Aftonbladets tält direkt blev Visbys medelpunkt.

Fridolin på besök i tältet

Under söndagen anordnades dessutom ett lunchmöte och en välbesökt utfrågning av Miljöpartiets nya språkrör Gustav Fridolin, som bjöd på både skratt och tankar kring det tal han höll senare under kvällen.

– Debattformatet fungerade direkt. Det var väldigt mycket folk som kom och responen var bra. Dessutom var folk väldigt engagerade när Gustav sedan chattade med läsarna på webben, de ställde bra, smarta och roliga frågor, säger Karin Magnusson.

I dag har du chansen att se en utfrågning av finansminister Anders Borg (M) i Debatt Live här på aftonbladet.se klockan 15.00.

”Tror på en glödhet debatt”

Dessutom sparkar Alex Schulman i gång en rad av mediedebatter som kommer att hållas i Aftonbladets tält varje dag och som dessutom kan följas på webben.

I morgon, tisdag, klockan 16.45 är ämnet Littorin-affären.

– Jag har en känsla av att det kommer bli rätt fullt i tältet. Littorinaffären var en av förra årets största politiska nyheter, som åter blivit intressant i och med de nya publiceringarna Aftonbladet gjorde häromdagen. Jag tror på en glödhet debatt, som både blir intelligent och fylld av starka känslor, säger Alex Schulman.

Publicerad: