AIK straffade Timrå ännu en gång

HOCKEY

AIK besegrade Timrå än en gång – men den här gången fick stockholmarna nöja sig med två poäng. AIK har nämligen tagit full pott i de sex tidigare matcherna mot Timrå sedan de kom tillbaka till elitserien.

AIK lyckades dock straffa Timrå än en gång genom att vinna straffläggningen när segern skrevs till 4–3.

Stor matchvinnare i straffavgörandet blev AIK-målvakten Viktor Fasth som räddade alla straffar medan Stefan Ridderwall släppte allt förbi sig – och redan efter två straffomgångar kunde AIK jubla över bonuspoängen.

– Det var två bra straffar. Jag trodde aldrig att Richard Gynge skulle köra samma grej som Christian Sandberg lyckats med, sade Stefan Ridderwall.

Det märktes att det var två lag som är inblandade i bottenstriden – det var överlag ängsliga spelare som krampaktigt försökte greppa om varje poäng som stod på spel.

– Visst var det så. Vi har inte matchat på åtta dagar och det fanns en ängslan för att förlora hos många spelare. Jag förväntar mig mer fart och fysiskt spel redan i nästa match på lördag hemma mot Brynäs, sade AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson, som kände sig mycket nöjd med att ha bärgat två viktiga poäng.

Ny motorgång

För Timrå blev det här ytterligare en motgång. Än en gång förlust mot AIK, ännu en förlust på straffar – och framför allt ännu en förlust på hemmaplan.

– Det känns som om AIK får enkla mål medan vi får slita oerhört hårt för våra mål, konstaterade Timråtränaren Perra Johnsson vars lag sitter fast på jumboplatsen.

– Det finns en ljusning. Jag tycker mig se att många spelare höjer sig sakta, sakta.

Den spelare som höjt sig mest av alla är veteranen Jonathan Hedström som fick en ny chans i Timrå sedan hans karriär dalat rejält ner till division 1 i Asplöven i Haparanda förra säsongen.

Lyckad try out

En division 1-spelare som fått chansen och också tagit väl vara på den är 21-åringen Christopher Aspeqvist som med prickskytte kvitterade till 3–3 och säkrade en AIK-poäng.

– Christopher som kommer från Huddinge är kul att se i sin try-out. En verklig framtidskille, berömde Gunnar Persson.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM