Storstjärnan stängs av – missar EM

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Benzema ratas från EM efter sexskandalen

Karim Benzema
Foto: TT
Karim Benzema

Frankrike får klara sig utan en av sina största stjärnor i EM i sommar.

Den uppmärksammade sexskandalen gör att Karim Benzema ratas från landslaget i fortsättningen, enligt L'Equipe.

”Hela hans landslagsframtid är hotad”, skriver tidningen.

I går pratade Mathieu Valbuena för första gången ut om sexskandalen som skakat om fransk fotboll.

Karim Benzema har erkänt att han pratat med Valbuena om sexvideon för att hjälpa sin vän vilket gjorde Valbuena rejält besviken.

– I sitt sätt att tala var Karim inte direkt aggressiv, han talade inte uttryckligen om pengar. Men när du insisterar på att jag ska träffa någon ... Jag har aldrig sett någon släppa en video som kan förstöra ens liv bara för att han älskar mig. Han ska undvika att ta folk för att vara idioter, sa Valbuena i en intervju med Le Monde.

”Vore osannolikt”

Nu uppger franska L'Equipe att skandalen gör att Real Madrid-stjärnan Karim Benzema ratas från lanslaget i fortsättningen.

Vid den senaste landslagssamlingen fanns varken Benzema eller Valbuena med, men nu ska Benzema stängas av från landslaget vilket gör att han missar kommande EM på hemmaplan i sommar. Petningen av Benzema kan komma att gälla för all framtid.

”De senaste avslöjandena och de rättsliga omständigheterna kring Karim Benzema gör att en comeback i det franska landslaget är osannolik. Hela hans landslagsframtid är hotad”, skriver tidningen.

Samtidigt uppger tidningen att även Mathieu Valbuenas landslagsplats är ifrågasatt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM