"Hade han varit häst hade han gått på slakt"

Publicerad:

HOCKEY

Leksands sportchef kritiserar fjolårets SHL-trupp

Leksandsspelare.
Foto: TT
Leksandsspelare.

Leksand är nere i hockeyallsvenskan igen.

På gårdagens årsstämma talade man om anledningen till fiaskot och sportchefen Tore Jobs riktade kritik mot spelarnas dåliga form.

– Någon var ju genomrutten. Hade han varit häst hade han gått på slakt. Så dåligt var det, säger Tore Jobs till DT.

RANKNING: Så starka är trupperna i Hockeyallsvenskan just nu

I går höll Leksand årsmöte efter säsongen som slutade i nedflyttning till Allsvenskan.

Där fick medlemmar chansen att ställa frågor till sportchefen Tore Jobs och det diskuterades bland annat fjolårets trupp och anledningen till fiaskot.

Tore Jobs berättade om spelare som var dåligt tränade för att de inte deltagit i Leksands sommarträning under fjolåret och att de därmed inte klarade av fystesterna.

– Någon var ju genomrutten. Hade han varit häst hade han gått på slakt. Så dåligt var det, säger Tore Jobs till DT.

Till nästa säsong har därför klubben ställt krav på sina nyförvärv där tränarna genomgår kontinuerliga tester och krav på sina nyförvärv.

"Största praktfiaskot i Leksands historia"

En åhörare, Lasse Björklund, var besviken på att inte ordföranden Anders Holst tog sig tid att talade om fiaskot innan han lämnade posten som ordförande i Leksand.

– Vi har haft det största praktfiaskot i Leksands IF:s historia. Jag anmälde ingen övrig fråga, men varför ställer inte avgående ordförande Anders Holst sig upp och redogör för det här? Jag anser att man inte vill bemöta kritiken. Jag vet att avgående ordförande inte pratat en enda gång med före detta tränaren Andreas Appelgren, till exempel, säger Lasse Björklund efter stämman till DT.

Ny ordförande i klubben blir Åke Norström eftersom den valberedningen nominerade som ordförande, Tommy Larsson, fick nej från sin arbetsgivare att sitta LIF-styrelsen.

Blir daladerby i Globen

Under 2013 möttes Leksand och Mora i ett allsvenskt daladerby i Globen. När Leksand och Mora nu är tillbaka i samma serie blir det en repris den 9 januari 2016.

– Viktigt också att lyfta fram att vi gör det här tillsammans, med delad risk och delad vinst. Det här blir en fantastiskt rolig händelse för oss, spelarna, supportrarna, sponsorerna, företagarna och för hockeyn i Dalarna. Det blir något för alla att se fram emot. Roligt också att stockholmspubliken får se på riktig hockey, säger de båda klubbdirektörerna Kjell Kruse och Peter Hermodsson i ett pressmeddelande.

RANKNING: Så starka är trupperna i Hockeyallsvenskan just nu

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!