Berg om Toivonen: ”Känns speciellt”

avFredrik Jönsson, Per Bohman

FOTBOLL

Måltorkan i Blågult är kvar.

Men Ola Toivonen har försvunnit.

– Jag var på väg att sluta och han skulle fortsätta. Det är tråkigt att han inte är här, säger Marcus Berg.

Marcus Berg bildade anfallspar med Ola Toivonen i VM-kvalet och i huvudturneringen i Ryssland. De tog Sverige till VM-kvartsfinal.

När landslaget samlas igen inför Nations League är duon splittrad. Ola Toivonen tackade nej till att fortsätta i Blågult.

– Nej, det är klart det känns lite speciellt. I slutet har vi spelat ihop de flesta matcherna, så det är tråkigt att han inte är här. Samtidigt kommer det någon ny som får chansen, så det känns ändå bra. Vi har bra kvalité på alla som är här, säger Berg.

”Vi pratade en del...”

Anfallaren berättar att de pratade en del med varandra innan de tog sina beslut.

– Vi pratade en del. Men han har slutat och jag är här, vi är inte beroende av varandra så. Vi tänkte fortsätta båda två, men nu blev det inte så.

– Det var inte så självklart att fortsätta egentligen. Det är klart att jag hade tanken på att kanske lägga ner, men i slutändan övervägde det att det är det här man har kämpat för hela sitt liv. Jag har chansen att vara med här så länge förbundskaptenen Janne tycker att man håller och tar ut en så tackade jag ja.

Var ni överens och sen sa Ola ”jag struntar i det”?

– Det var mer åt andra hållet. Jag var på väg att sluta och han skulle fortsätta. Det var många tankar innan. Besluten blev lite annorlunda utifrån de tankarna vi hade från början. Jag är jätteglad att vara här, synd att han inte är här.

”Klart det var tungt”

Marcus Berg lyckades inte spräcka nollan i VM. I klubblaget Al Ain har han däremot inlett med mål i cupen och ligan.

– Alltid skönt att göra mål. Det är klart det var tungt i VM, jag hade en del chanser och så. Men det är inget jag gräver ner mig över, det är något jag får leva med. Jag är ändå stolt över det jag gjorde och hur laget presterade - det kan ingen ta ifrån oss. Folk får säga vad vill, jag är ändå stolt och nöjd med de vi presterade.

Är det viktigt att inleda med mål i Nations League?

– Man vill alltid göra mål och bidra med mål och assist. Ibland gör du mål med ryggen felvänd mot mål, ibland missar du öppna lägen. Så är det. Självklart hade jag velat haft med mig att jag hade gjort mål i VM. Men sett till vår prestation i VM, så kan jag inte bara tänka på att jag inte gjorde mål. Jag och laget spelade några av våra bästa matcher tillsammans.

Foto: BILDBYRÅN
Sveriges matcher i Nations League 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM