Stefan Jakobsson borde inte sitta i riksdagen

Ledamöter får inte ljuga för några tusenlappar

Stefan Jakobsson borde inte sitta i riksdagen.

Det borde ingen göra som hittar på att de är ute på jobb när de i själva verket ska gå på kalas.

Riksdagsledamoten Stefan Jakobsson (SD) har ingen moral. Det kan man konstatera efter att ha tagit del av Aftonbladets granskning av de kostnader som han låter riksdagen betala.

Exempelvis har han låtit skattebetalarna står för resor till Skåne vid två tillfällen. Den ena gången skulle en av hans ”bättre vänner” ha sin svensexa, den andra gången stod bröllopet.

Bilen hyrdes trots att Jakobsson har årskort i förstaklass på SJ (som dessutom förflyttar sig snabbare till Malmö än en bil).

Foto: ANDREAS HILLERGREN
Riksdagsledamoten Stefan Jakobsson (SD).

Skattebetalarna stod för hyrbil, traktamente och hotell S:t Jörgen, ett av Malmös bättre. Jakobsson påstår att han i samband med Malmöresorna träffade personer å tjänstens vägnar och att han därför kunde göra som han gjorde, skicka notan till statskassan.

Det är kvalificerat skitprat. Syftet med resorna var svensexan och bröllopet. Om Jakobsson mot förmodan genomförde ett eller flera arbetsmöten i anslutning till kalasen så kan de inte varat längre än en kvart.

Men det genomfördes självfallet inte några jobbmöten. Det har Jakobsson hittat på. Tror jag, är det bäst att tillägga. Men några samtalsanteckningar eller andra tecken på att mötena verkligen ägt rum har Stefan Jakobsson i alla händelser inte levererat.

SD-ledamoten tar ibland taxi de åtta milen mellan hemmet och riksdagshuset. Han gör det för att han rädd för att gå genom Centralstationen i Stockholm.

Upplysningsvis är det en av Sveriges mest bevakade platser. Det ligger en polisstation i byggnaden, det kryllar av vakter, det finns alltid mängder av medpassagerare. Ingenting på den offentliga delen av stationen äger rum utan att någon annan ser det.

Jakobsson talar alltså inte sanning på den här punkten heller. För övrigt måste man gå genom stationen för att nå taxin. Den kan inte köra in på perrongen.

Men det värsta exemplet är nästan hans resa till en nattklubb vid Stureplan i Stockholm efter klockan tre på natten. Den går från innerstan till klubben där Jakobsson stannar till klockan fem för att därefter resa vidare till en annan adress i innerstan.

Hade han jobbmöten inbokade då också? Skulle inte tro det. Men Stefan Jakobsson förklarar att han tog en taxi genom riksdagens taxitjänst för att han inte vet vilka taxiföretag i Stockholm som är säkra. Det har han inte lyckats ta reda på efter fyra år som riksdagsledamot.

De säkra taxiföretagen är bland annat de tre som tar upp kunder utanför Centralen där Jakobsson så ofta tar en taxi. Det kunde han ha fått veta av vem som helst, exempelvis av de taxivärdar som står där.

Sverigedemokraterna har ännu inte tagit sin hand från Stefan Jakobsson. Det borde de göra. Han skulle inte sitta i riksdagen eftersom han hittar på för att tjäna några ynka tusenlappar.

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

avLena Mellin

ARTIKELN HANDLAR OM