Sverige vill ge sig in i snacket om VM-guldet

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYR≈N

ALGARVE. Sverige ställs mot Kanada i match om tredjepris.

Ett ”drömmotstånd” – och en möjlighet att visa upp sig för omvärlden.

– Personligen skulle jag vilja att alla tror att vi vinner VM-guld. Men bevisligen är vi inte där... än, säger Peter Gerhardsson.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson instämmer när han får frågan om det inte var lika bra att Sverige missade finalen (Norge–Polen) i Algarve Cup:

– Absolut. Man vill alltid vinna, men lägger man bort det så hade vi valt att möta Kanada av de nationer som är här. Ett väldigt energifyllt lag som påminner om USA.

Även om en bronsmedalj står på spel innebär matchen långt mer än så. Kanada, som är femma på världsrankningen, blir ett bra test på vägen fram mot VM i sommar.

Stor konkurrens

Gerhardsson bekräftar att samtliga 23 spelare är i träningsbart skick. Startelvan kommer luta mer åt en potentiell startelva i Frankrike jämfört med de två inledande matcherna.

– En del spelare är verkligen med och konkurrerar om platser, både vad gäller att starta den här matchen och att komma med i VM-truppen, säger förbundskaptenen.

– Nu har vi spelat med helt olika startelvor i de tidigare matcherna. Alla gör det eftersom det inte går att överbelasta spelarna. Därför är den här turneringen också bra, att vi får chansen att se så många.

”Måste våga vara favoriter”

Trots direktkvalificering till VM-slutspelet och vinst i träningsmatcher mot större nationer som England nämns Sverige sällan som en av de främsta utmanarna till VM-guldet.

Det skulle inte Peter Gerhardsson ha något emot att ändra på under onsdagen.

– Personligen skulle jag vilja att alla tror att vi vinner VM-guld, säger han.

– Men bevisligen är vi inte där än. Det finns bara ett sätt att ändra på det, så självklart skulle det vara fantastiskt att både prestera bra och att vinna. Man måste våga vara favoriter.

Mötet mellan Sverige och Kanada har avspark 18 och sänds i TV12.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM