”Inte en susning om hur jag räddade”

Ullmark ”knockad” och straffhjälte

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Rasmus Dahlin svepte in sitt sjätte mål för säsongen med ett galant skott – men Buffalos store svensk i nattens segermatch mot Minnesota var målvakten Linus Ullmark.

Han stoppade 41 skott och blev sedan straffhjälte genom att ta en puck fast han i princip låg knockad på isen.

– Jag har inte en susning om hur jag räddade men det känns fantastiskt att jag gjorde det, säger han efter 5-4-triumfen.

Det var när Zach Parise slog straff nummer sex under avgörandet i KeyBank Center som Linus Ullmark blev groggy matchhjälte.

Minnesota-stjärnan träffade honom med ett knä i huvudet, varmed 25-åringen från Kramfors knockades till isen – men på något sätt räddade han samtidigt och därmed var segern Buffalos.

Linus såg ut att ha ordentligt ont när han åkte raka vägen förbi jublande lagkamrater, ut i omklädningsrummet – fast så farligt var det tydligen inte.

– Nä, allt känns fantastiskt. Vi vann ju, säger han till Buffalo News en halvtimme senare.

– Jag har inte en susning om vad som hände eller hur jag räddade, men jag gjorde det och det är det viktiga.

Expert vill se Ullmark som förstemålvakt

Och det var inte precis kvällens första räddning heller. Den förre Modo-keepern stoppade sammanlagt 41 skott och hyllas såväl av sina lagkamrater som av lokal media.

Buffalo News hockeytyckare Mike Harrington skrev under natten en hel krönika om att det är dags att att Ullmark övertar rollen som förstemålvakt av Carter Hutton.

Det är ingen diskussion Linus själv ger sig in.

– Jag tar det bara dag för dag. I morgon går solen upp igen, även om det nu varit dåligt väder på slutet. Då har vi träning. Det är allt jag fokuserar på, säger han.

Även Rasmus Dahlin drog sitt strå till stacken i en seger som skickar Sabres rakt in i streckracet i östra konferensen igen. I ett powerplay i mitten av andra perioden smekte han in sitt sjätte mål för säsongen.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!