Emil Forsberg från start i Europa League-mötet mot Häcken

avDaniel Sörensen

Foto: Peter Steffen / TT / NTB Scanpix
Häcken får möta Emil Forsberg.

Storlaget RB Leipzig åker till Göteborg för att spela returmöte i Europa League-kvalet mot Häcken.

Man gör det med svenske stjärnan Emil Forsberg i en tilltänkt startelva.

– Om det är möjligt skulle jag vilja låta honom spela 60 minuter, säger tränaren Ralf Rangnick till Göteborgs-Posten.

BK Häcken står inför en på förhand näst intill omöjlig uppgift i returmötet mot RB Leipzig i Europa League.

Förra veckan vann tyskarna med hela 4–0. Trots det var inte lagets tränare Ralf Rangnick helt nöjd med det egna lagets spel.

– Den första halvtimmen senast visade att Häcken har spelat i ligan sedan april, vilket vi inte har. Vi hade problem under den första halvtimmen av matchen, vi hittade inte vår rytm. Det blev bättre efter det första och andra målet. Andra halvlek var bra och vi kunde ha gjort några mål till, säger han i en intervju med Göteborgs-Posten.

Startar med flera A-lagsspelare

Trots att avancemanget är mer eller mindre säkrat konfirmerar Rangnick att Leipzig tar seriöst på returmötet i Göteborg och kommer att starta med flera välkända namn.

Bland annat kommer en av lagets stora stjärnor, svenske Emil Forsberg, att få chansen att hitta formen inför den nya säsongen.

– Han kommer spela och han kommer spela från start. Hur länge han kommer spela beror på hans fysiska status och hur matchen utvecklas. Om det är möjligt skulle jag vilja låta honom spela 60 minuter, berättar Rangnick.

Ska snart bli pappa

Samtidigt meddelar den tyske tränaren att Forsberg är i fin fysisk form då både han och laget har varit på försäsongsläger i Österrike för att gnugga på de sista detaljerna inför Bundesliga-starten borta mot Borussia Dortmund söndagen 26 augusti.

– I och med att han spelade VM så missade han inte så mycket av försäsongen. Han har haft tre veckors semester. Eftersom vi spelar i Sverige ... Och om vi vinner matchen så kommer han få flyga direkt till Sundsvall på fredag morgon för att träffa sin höggravida fru. Förhoppningsvis kommer barnet under helgen, avslöjar Rangnick.

Häcken–RB Leipzig spelar det andra och avgörande kvalmötet i morgon klockan 18.30 på Bravida arena.

”Ingen klubb har visat intresse”

Samtidigt rapporterar tyska tidningar om Emil Forsbergs situation i Leipzig. Han har länge kopplats ihop med en flytt från Bundesliga, där det hetaste namnet som florerat har varit italienska AS Roma.

Där skulle han i sådana fall bli klubbkamrat med lagets senaste nyförvärv, målvakten Robin Olsen.

– Det är smickrande att klubbar visar intresse och jag känner till just det. Men just nu koncentrerar jag mig bara på Leipzig, säger Forsberg till Bild.

Ralf Rangnick dementerar däremot uppgifterna om att svensken skulle vara aktuell för en försäljning.

– De senaste fem veckorna så har ingen klubb visat något intresse hos oss och jag hoppas det är så fem veckor till, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM