Så blir ”Bingolotto” utan Ingvar Oldsberg

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Agneta Sjödin tar över efter sparkade Ingvar Oldsberg.

Men i övrigt kommer tittarna känna igen sig när ”Bingolotto” sänds på söndagskvällen.

– Det är precis som vanligt, men det är Agneta Sjödin som leder programmen, säger John Sarafian, pr-ansvarig på Bingolotto.

I fredags meddelade TV4 att Agneta Sjödin och Lotta Engberg ersätter Ingvar Oldsberg i ”Bingolotto”. Sjödin leder programmet de två kommande söndagarna, den 10 och 17 december, och så tar Engberg över den populära uppesittarkvällen och nyårssändningen.

– Jag vill vara försiktig med att uttala mig med hänsyn till alla inblandade så jag ber att få hänvisa till TV4. Nu ska jag fokusera på att göra ett så bra jobb som möjligt, sa Agneta Sjödin tidigare till Nöjesbladet.

Upprörda tittare

Beskedet om att Ingvar Oldsberg sparkas, efter en intern utredning som visar på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen, kom bara två dagar innan söndagens direktsändning.

På programmets Facebooksida uttrycker flera tittare sin frustration, och skriver att de kommer sluta följa programmet.

”Nu kommer ni tappa spelare till uppesittarkvällen. Ingvar gjorde ett strålande jobb och gjorde så att många började spela Bingolotto igen”, skriver en upprörd Facebookanvändare.

Men med undantag för programledarbytet kommer tittarna känna igen sig, säger John Sarafian, pr-ansvarig på ”Bingolotto”.

– Det blir inga förändringar i programmet, säger han.

Ingvar Oldsbergs önskeval

I slutet av november presenterade TV4 artisten Elisa Lindström som ny sidekick till Ingvar Oldsberg i ”Bingolottos” uppesittarkväll, och i början av december kom beskedet att Lotta Bromé och Carl-Jan Granqvist ersätts av programledaren Suzanne Axell och skådespelaren Claes Malmberg i programmets årliga rimstuga.

Ingvar Oldsberg berättade då för Nöjesbladet att Axell och Malmberg var hans personliga val.

– Ja, men jag får alltid önska. Det måste du nog. Om man ska leda program så vill man ju också få igenom sin vilja. Det går ju inte alltid men det får ju ske diskussionsmässigt.

Enligt Sarafian kommer man inte heller här att göra några förändringar.

Vem som ersätter Oldsberg efter nyår är ännu inte klart.

”Bingolotto” sänds i kväll klockan 18:00 på TV4.

Har du koll på alla julvärdar? 00:48
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM