Andreas Engqvists säsong är över

Av: Johan Björck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Djurgården förlorade första semifinalronden mot Skellefteå.

Nu kommer nästa bakslag för klubben. Djurgårdens förstecenter Andreas Engqvist bekräftar att säsongen är över.

– Det går lite fram och tillbaka tyvärr, så jag har tagit beslut nu att det inte blir något mer spel den här säsongen, säger Engqvist till HockeyNews.se.

Djurgården har hoppats på positiva besked när det gäller Andreas Engqvist och den neurologiska skada som Djurgårdsstjärnan slagit upp i nacke och huvud.

Men nu kommer tråkiga besked för såväl supportrar som klubben. 30-åringen som kom till Djurgården inför säsongen bekräftar till HockeyNews att huvudskadan sätter stopp för fortsatt spel i slutspelet.

Hoppas på comeback 18/19

– Det är tråkigt att man inte kan vara med och spela när det är slutspel och det går så bra för laget, men nu har jag fattat det här beslutet, säger Engqvist till Hockeynews.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson har tidigare inte haft några förväntningar på att Engqvist skulle lyckas återhämta sig till slutspelet men att han hoppas att stjärncentern skulle kunna vara redo för comeback nästa säsong.

– Jag har inga förväntningar från min sida att han ska kunna spela mer den här säsongen. Min förhoppning är att han kan spela i Djurgården när pucken släpps den 15 september nästa säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE