Här är ditt nya jobb, Svennis

avAnders Svensson, Minimedia

Favoritodds på att han hamnar i England igen

Foto: jimmy wixtröm
Vad händer nu? Sven-Göran Eriksson är återigen utan jobb efter att han under torsdagen fick sparken som förbundskapten för Mexiko. Frågan är nu var svensken hamnar.

Sparken som förbundskapten för Mexiko.

Nu är frågan vad nästa uppdrag blir för Sven–Göran Eriksson?

– Vi tror att Eriksson går till en engelsk Premier League–klubb, säger Andreas Slätt på Unibet.

Efter mindre lyckade resultat med Mexiko fick Sven–Göran Eriksson under torsdagen sparken som förbundskapten.

Droppen blev 1–3 mot Honduras under onsdagens VM–kval.

”Var en tidsfråga”

– Det var bara en tidsfråga innan Svennis fick gå. Stinten som förbundskapten för Mexiko är inget som Torsby–sonen kommer att skryta med på sitt CV direkt, menar Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

De senaste åren har varit tunga för den svenske stortränare. Förutom sparken från Mexiko fick han innan dess lämna Manchester City efter bara en säsong.

Enligt oddsen är det inte helt otänkbart att det blir ett nytt Englands–äventyr. Dock är det osäkert hur pass intressant det skulle vara för Eriksson?

Kan träna Chelsea

– Vi tror att Eriksson går till en engelsk Premier League–klubb. Chelsea och Manchester City har båda parats ihop med svensken förut och det kan mycket väl hända att han återvänder till City eller blir Chelseas nästa tränare.

– Valencia på spanska kusten kan vara en intressant outsider, men frågan är om deras knapra ekonomi tillåter det, säger Slätt.

Just City är oddsfavorit enligt spelbolaget som Svennis nästa klubbadress, tätt följt av Portsmouth och Chelsea.