Brynäs sparkar tränarna – Magnus Sundquist tar över

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynäs sparkar coachparet Tommy Sjödin och Janne Larsson.

Assisterande tränaren Magnus Sundquist och J18-tränaren Mikael Holmqvist tar över i båset.

– Vi känner att vi inte har presterat tillräckligt bra i spelet ute på isen, säger tillförordnade sportchefen Andreas Dackell.

Brynäs har haft en turbulent start på säsongen och ligger åtta i SHL.

Nu agerar klubben ytterligare – Magnus Sundquist och Mikael Holmqvist får ta över efter Tommy Sjödin och Janne Larsson som huvudansvariga runt laget.

– Ledarskapet har inte varit tydligt nog i vardagen och i match. Vi har självklart utvärderat det här sedan säsongsstart och vi kräver mer i Brynäs än vad vi presterat spelmässigt, säger tillförordnade sportchefen Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

52-årige Magnus Sundquist är född i Umeå men uppvuxen i Fagersta.

Han har 13 säsonger bakom sig som huvudtränare i danska Rödovre, norska Stjernen och Tingsryd.

Bland meriterna märks ett dansk mästerskap och en andraplats i hockeyallsvenskan och hockeyallsvensk final mot AIK med Tingsryd säsongen 2015/2016.

Som spelare har Sundquist bland annat tillhört Mora, Västra Frölunda och Vita Hästen.

Ny för säsongen

– Magnus är rätt person, han utstrålar en trygghet i sitt ledarskap som kommer att smitta av sig på spelarna. Han kommer att komma in och visa vad han vill med laget och hjälpa grabbarna för att ta steg mot att utvecklas och bli starkare både som individer och lag, säger Dackell.

Magnus Sundquist kom till Brynäs inför den här säsongen, han sparkades som huvudcoach för Tingsryd den 17 februari förra säsongen.

– Det kommer att bli en del ändringar i det dagliga. Sedan ska vi se över hur vi ska agera i spelidén, det finns säkert saker vi kommer att ändra på och som vi kan göra bättre, säger Sundquist.

– Jag själv, spelarna och många andra ska alla ta ansvar för att vi ska bli bättre. Jag tror att vi har stora möjligheter till det.

Stor omsättning i klubben

Tommy Sjödin har tillhört Brynäs lagledning sedan säsongen 2015/2016, han tog över som huvudcoach efter sparkade Roger Melin förra säsongen.

Janne Larsson har varit aktiv i ledningen sedan säsongen 2003/2004 frånsett fyra säsongers uppehåll, när Melin sparkades tog han steget från videocoach till assisterande coach.

Tidigare under säsongen Brynäs har Brynäs sparkat sportchefen Stefan Bengtzén och amerikanska stjärnvärvningen Danny Kristo.

Efter lördagsomgången har SHL nu uppehåll till tisdagen den 13 november – Brynäs spelar då borta mot Malmö, för att sedan möta Färjestad hemma på torsdagen.

Brynäs har trots allt två segrar bakom sig, 1–0 borta mot Örebro i lördags och 5–3 hemma mot Mora i torsdags.

Publicerad:

LÄS VIDARE