Stämmer Pantern efter sparkningen

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Efter 40 år i föreningen fick Joakim Tillgren sparken som sportchef i IK Pantern.

Nu tar han klubben till arbetsdomstolen där han vill ogiltigförklara avskedningsbeslutet och kräver ersättning på 150 000 kronor, skriver nyhetsbyrån Siren.

Det var under en stormig fjolårshöst i IK Pantern med tränarsparkningar och ekonomiska problem som klubben också sparkade trotjänaren Joakim Tillgren efter 40 år i klubben.

Tillgren hade ett sportchefskontrakt till 2020 men fick sparken med 2,5 år kvar på anställningen – helt utan ersättning. Som anledning hävdade Pantern att han samarbetsvägrat och varit hotfull, något Tillgren nekade till.

– Fackets åsikt är att det här kommer hamna i arbetsmiljödomstolen. För hur man än vrider och vänder på det så har jag ett avtal till 2020 och de vill avskeda mig utan någon form av ersättning. Det tror jag inte de tillåter, sa Tillgren då.

”Inte kul att bli arbetslös vid 60”

Och så blev det. Nyhetsbyrån Siren skriver att att en stämningsansökan nu är inlämnad till Arbetsdomstolen. Unionen, som företräder TIllgren, yrkar på att avskedandet ska ogiltigförklaras och att man betalar skadestånd på 150 000 kronor för brott mot lagen om anställningsskydd.

Sportbladet har sökt representanter för Panterns nuvarande klubbledning utan framgång. Joakim Tillgren har avböjt att kommentera fallet ytterligare. Men vid beskedet om sparkningen sa Tillgren följande till Sportbladet:

– På något sätt kommer jag stämma Pantern för sveda och värk. Det är inte så kul att ha varit någonstans i 40 år och sen bli arbetslös när man närmar sig 60 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE