Blev ensam vinnare – tog hem tio miljoner

Svensken firade med köttfärslimpa • Svenskskräll i storloppet

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG LIVE
Ulf Ohlsson och Petri Salmela Hesiod vinner Grosser Preis von Deutschland. En spelare i Stockholmstrakten blev ensam vinnare på Grand Slam 75.

TRAV

Den medelålders svensken spelade Grand Slam 75 helt utan spikar.

Då blev han ensam vinnare i landet. Belöningen: över tio miljoner kronor.

– Han firar i all enkelhet med familjen, köttfärslimpa och kanske ett glas skumpa, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Svenske Hesiod med Ulf Ohlsson i sulkyn och Bodens Petri Salmela som tränare vann det tyska storloppet Grosser Preis von Deutschland i Hamburg.

Då blev mannen från Stockholmstrakten ensam vinnare på Grand Slam 75.

Kunnig och travintresserad

Och i stället för att ta hem 2,2 miljoner landade summan på tio miljoner kronor, eftersom en ensam vinnare är garanterad det på spelformen.

Systemet kostade över 2 000 kronor och enligt ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog, som pratade med vinnaren under söndagskvällen handlar det om en mycket travintresserad och kunnig vinnare i medelåldern, som spelar på trav regelbundet.

– Han brukar spela med kompisar, framförallt på V75. Den här vinsten delar han dock bara med en nära vän som köpte in sig på 20 procent, säger Hans G Lindskog.

Fick in skrällarna

Hur firar man då en vinst på 10 248 729 kronor?

– Han firar i all enkelhet med familjen, köttfärslimpa och kanske ett glas skumpa, avslutar Lindskog.

Förutom skrällen Hesiod i GS75-avslutningen prickade vinnaren in två stycken fyra-procentare. Det handlade om 4 Grande Cunera i GS75-4 och 6 Mister Ed Heldia i GS75-6.

Det vinnande systemet gav en ”sjua”, 17 ”sexor” och 121 ”femmor”.

Det var åttonde året i rad en svensktränad häst vinner Grosser Preis von Deutschland. Tvåa kom Stefan Melanders Enterprise med Carl Johan Jepson i sulkyn. Hästen delägs av Anders Ström, Lasse Granqvist och Hasse Backe.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN