Djurgården tappade segern i slutet

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

På väg mot första segern på fem omgångar.

Då tappade Djurgården i slutminuterna mot Östersund.

Just nu kan inte Östersund förlora i allsvenskan, och Djurgården kan inte vinna i allsvenskan. Lagens möte i dag blev ytterligare ett bevis på det.

Gästande Djurgården skaffade sig en 1–0-ledning när dryga timmen var spelad. Yttern Edward Chilufya tog sig fram och förbi försvarare på vänsterkanten, inspel snett inåt bakåt, Emir Kujovic hoppade över bollen och bakom honom kom Magnus Eriksson. Som sköt med vänstern, Aly Keita var på bollen men inte tillräckligt för att styra undan. 1–0 Djurgården efter hemvändaren Erikssons första mål sedan återkomsten i somras.

– Han (Chilufya) gör ju sin gubbe varje gång, så det är bara att vara på rätt plats inne i boxen. Han har fenomenal speed, sätter upp den bra och sedan är det en sådan där skön halvträff som går in, säger Magnus Eriksson till Dplay efter sin tredje allsvenska match för i år.

Sent mål

Dif försökte sedan försvara sin ledning, och det verkade som om de skulle lyckas eftersom Östersund hade svårt att skaka Djurgården. Men på tilläggstid utnyttjade hemmalaget sitt andra avslut på mål.

Inbytte Simon Kroon hittade en annan inhoppare, nämligen Francis Jno-Baptiste som nickade in kvitteringen till 1–1.

– Om han (Francis Jno-Baptiste) är halvnöjd, så vet jag inte vad vi ska vara som tappar här i slutet, säger Magnus Eriksson.

Oavgjort på Jämtkraft arena. Östersund har nu sju raka matcher i allsvenskan utan förlust, medan Djurgården har noll segrar i de fyra senaste allsvenska omgångarna.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.