Pirlo om Kulusevski: ”Är redan en mästare”

Publicerad:

FOTBOLL

Dejan Kulusevski presenterade sig i Juventuströja med ett mål i debuten.

Efter matchen lovordades han av sin nya tränare.

– Kulusevski är inte en 20-åring i huvudet, han är redan en mästare, säger Andrea Pirlo till klubbens officiella tv-kanal, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Kulusevski jublar efter målet i debuten.
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Kulusevski jublar efter målet i debuten.

Dejan Kulusevski behövde inte ens 13 minuter på planen innan han med ett välavvägt vänsteravslut hade inlett sin Juventusmålproduktion.

Juventus, i nye tränaren Andrea Pirlos första match vid rodret, gick därefter vidare och vann med komfortabla 3–0 mot Sampdoria i Serie A-premiären.

Och efter matchen valde Pirlo att hylla sin svenske talang, precis som de italienska tidningarna öste på med superlativer.

– Kulusevski är inte en 20-åring i huvudet, han är redan en mästare i det han ger, det visade han redan i första matchen, säger Pirlo till Juventus TV enligt TV4:s Fotbollskanalen.

– Han gjorde det på bästa möjliga vis, inte bara genom mål, men också genom att göra grovjobbet i press och kontringar som sedan gynnade laget.

Besviken Ekdal

Som lag så visade Pirlos projekt positiva tendenser, även om det inte nödvändigtvis var ett sprudlande mästarlag som tog tre premiärpoäng.

– Det kommer ta tid att få ihop allt. Jag vill inte bara kopiera och klistra in någon annans idéer. Jag har mina egna idéer och jag vill anpassa mig från lagen som inspirerat mig, säger Pirlo enligt Football-Italia.

Det var dock inte idel nöjda svenskar efter söndagsaftonen i Italien. Trots allt bar en annan landslagssvensk kaptensbindeln i det förlorande laget på Allianz stadium.

– I första halvleken var vi inte aggressiva nog och lämnade för mycket yta för ”Juve”. Juventus är starka, men vi gjorde inte vår bästa match, säger Sampdorias lagkapten Albin Ekdal till klubbens webbplats.

Foto: Marco Alpozzi / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.