Arvidsson avgjorde – Nashville upp på slutspelsplats

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NASHVILLE. Lagom till grundseriespurten börjar Hackspetten från Kusmark bli het. 

Viktor Arvidsson avgjorde Nashvilles hemmamatch mot Ottawa i natt – och känner själv att han håller på att bryta sig ur sin nästan årslånga svacka.

– Det har varit tungt men jag känner att jag kommer nu, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Många i Nashville Predators har haft svårt att komma upp i normal standard den här säsongen och Viktor Arvidsson är en av dem.

Men vid precis rätt tidpunkt på året, när grundserien börjar närma sig sitt klimax, verkar det alltså som att den 26-årige västerbottningen fått tillbaka svikten i steget.

Han såg riktigt pigg ut i nattens hemmamatch mot Ottawa och fick för första gången på ett tag höra den klassiska ”Arvy, Arvy, Arvy”-ramsan när han, på assist från Calle Järnkrok, i mitten av andra perioden krigade in vad som skulle visa sig bli det matchavgörande 3-2-målet.

– Det var länge sedan jag gjorde mål, framför allt på hemmaplan, så det var otroligt skönt att få trycka dit den, säger han när vi träffar honom efter slutsignalen.

– Det har varit tungt, men jag känner att jag kommer nu. De senaste fem-sex matcherna tycker jag det varit mycket bättre.

”Vi är med i racet”

Att han, precis som bland andra tidigare radarpartnern i förstakedjan Filip Forsberg, fått betydligt mindre istid sedan John Hynes i början av året tog över som coach är inget Viktor klagar över. 

– Det är ett tecken på att man inte varit bra nog. Det är bara att gilla läget och spela bättre. Man får titta sig själv i spegeln och inte skylla på andra, fortsätter han.

– Så har det varit hela min karriär och jag gillar sånt, jag tycker om att bli utmanad och få kämpa för saker. Det har jag gjort hela livet.

Med segern mot Ottawa tog sig Predators åter upp på slutspelsplats – och slutet av grundserien ser verkligen ut att kunna bli riktigt spännande i Music City.

– Ja, hur dåliga vi än varit är vi med i racet och vi kan fortfarande gå till slutspel. Där kan vad som helst hända, det har vi sett flera år i rad. Det ska bli kul att avsluta säsongen med många viktiga matcher, säger ”Arvy” från Kusmark.

Även Mattias Ekholm noterades för en assist.

Viktor Arvidsson är på väg att bryta sig ur sin långa formsvacka.
Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYRÅN
Viktor Arvidsson är på väg att bryta sig ur sin långa formsvacka.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!