Brister konstaterades på en uteservering i Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Brister konstaterades på en uteservering i Malmö.

Lite krogträngsel under långledigheten

Publicerad:
Brister konstaterades på en uteservering i Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Brister konstaterades på en uteservering i Malmö.

NYHETER

Många har nyligen haft en ledig långhelg.

Men få trängdes på Malmös uteserveringar.

– Jag tycker det är ett bra betyg, säger David Lindsjö, enhetschef på miljöförvaltningen, om trängselinspektionerna.

Den gångna veckan gjorde miljöförvaltningens inspektörer 40 kontroller på restauranger, kaféer och barer i Malmö för att se hurdan trängseln var på uteserveringarna.

Bara en av verksamheterna fick en avvikelse för trängsel, och i veckan kommer förvaltningen att följa upp det för att se att de vidtagit åtgärderna som krävs.

– Där var det trängsel. Det var mycket folk och de hade inte gjort tillräcklig upplösning på borden, säger David Lindsjö, enhetschef på miljöförvaltningen.

Möllan och Södervärn

Kontrollerna gjordes bland annat på Södervärn och Sankt Knuts torg samt på Bergsgatan på Möllevången.

– Många av de verksamheter vi kommer ut på tycker vi har gjort åtgärder. Det ser generellt sett bra ut på de flesta ställena. Man har gjort tillräckligt med åtgärder, säger David Lindsjö.

Att trängselproblematiken inte var större trots långledighet för många, vilken inledningsvis också kombinerades med fint väder, är glädjande.

”Tar sitt ansvar”

– Jag tycker det är ett bra betyg till verksamheterna, restaurangerna, att vi inte såg mer än vad vi gjorde. Det visar på att de flesta tagit och tar sitt ansvar. Man förstår att det är någonting man måste jobba med för att man ska minska smittspridningen.

Även om det stannade vid en brist i förra veckan menar David Lindsjö att bristerna som fortfarande finns på uteserveringarna visar på vikten för både restaurangerna och besökarna att fortsatt visa hänsyn.

Inspektionerna kommer också att fortsätta.

Totalt 30 avvikelser

– Det gäller att fortsätta att ha fokus på att minska smittspridningen framöver. Både för restauranger och allmänheten. Vi märker fortfarande en del avvikelser när vi är ute. Det visar för oss att det är viktigt att vi gör våra kontroller av verksamheterna.

Av de 40 besöken var ett för att följa upp brister från tidigare försök.

Sedan tillsynen på uppdrag av Smittskydd Skåne drog igång den 17 april har miljöförvaltningen gjort cirka 190 inspektioner, där brister konstaterats hos 30 verksamheter.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE