”Kommer tjuvköra lite med boll”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Erik Berg kommer allt närmare comeback.

Men stjärnan stoppades från att träna med laget när Djurgården drog igång säsongen. 

– Jag kommer nog tjuvköra lite med boll, säger han. 

De regerande mästarna körde sitt första fotbollspass för året på Kaknäs IP under onsdagen. Med på planen fanns Erik Berg som var knäskadad stora delar av förra säsongen, men mittfältaren fick bara jogga på sidan när resten av laget körde med boll. 

– Det var skönt att vara ute på planen och springa lite i dag och träffa gänget. Jag har en jättefin känsla i kroppen. Sedan har jag några sjukgymnaster som inte vill att jag ska gå på fotbollsträningen ännu, men jag hade gärna gjort det, säger 31-åringen. 

När får du göra det? 

– Vi har någon plan så förhoppningsvis inom hyfsat kort. Jag kommer nog tjuvköra lite med boll.

”Alla jagar en”

Berg räknar dock med att vara med när Djurgården spelar cuppremiären mot Dalkurd i slutet av februari. Men frågan är på vilken position. Berg har använts både som mittback och mittfältaren under tiden i Djurgården. 

– Alternativet finns och jag har trivts att spela där, men jag ser mig som mittback och jag tror att Kim och Tolle också gör det, säger han. 

Oavsett ser Berg fram emot säsongen som regerande mästare. 

– Alla jagar en, det är skitroligt. Det ska bli att se hur de andra lagen hanterar det de första matcherna, säger han och fortsätter: 

– Det var hemskt att sitta vid sidan om och inte kunna vara med och påverka, så jag ser verkligen fram emot att kunna spela fotboll igen. 

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE