”Förstår att det finns folk som vill ha in nytt”

Av: Johan Flinck, Malin Wahlberg

Publicerad:

Robin Quaison, 25, och Alexander Isak, 19, hyllas stort efter EM-kvalet mot Rumänien. 

Marcus Berg, 32, känner flåset i nacken.

– Jag förstår att det finns folk som vill ha in nytt, säger han.

Robin Quaison fick chansen från start mot Rumänien och tackade för förtroendet genom att sätta 1-0 i EM-kvalet. 

Alexander Isak fick bara några minuter, men hann ändå skapa ett farligt läge som sånär gav Sverige 3-1. Efter matchen hyllades duon stort av lagkamraterna och Marcus Berg, som spelade hela matchen, känner att konkurrensen på forwardssidan har ökat.

– Absolut. Vi har flera som varit med mycket som också är med och konkurrerar. Det är klart att det är bra och kul för landslaget att det kommer upp fler och skapar konkurrens. Någon gång kommer det ett generationsbyte och då måste de ta chansen, säger han.

”Inget man får bry sig om”

Anfallaren är medveten om att hans plats i startelvan kommer att ifrågasättas. 

– Klart jag vet det, absolut. Jag har själv varit ung och på G. Men det var lite mer konkurrens på den tiden jämfört med i dag, om man ska vara ärlig. Vi har en bra ryggrad med lite äldre spelare som jag tycker gör det bra. Det är en bra mix, säger han och fortsätter: 

– Det är alltid så. Det är inget man får bry sig om. Vi tog oss till VM och gjorde det bra där. Så lite respekt för oss finns det nog.

Berg hade ett bra läge redan efter tre minuter, men tappade ut bollen över kortsidan och gick mållös matchen igenom. Janne Andersson hyllade dock anfallaren för att han gjorde det lättare för Quaison med sitt uppoffrande spel.

Berg börjar dock bli van vid kritiken efter sina insatser i landslaget.

– Det är inget jag hänger upp mig och jag tycker att jag presterar bra. Folk får tycka vad de vill, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE