”Kommer att komma något positivt ur det här”

Hans Crebas får lämna ikoniska miljongården

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Hans Crebas tvingas lämna Blädingeås
Foto: TR Bild
Hans Crebas tvingas lämna Blädingeås

Jim Oscarsson har köpt den ikoniska miljongården Blädingeås.

Det innebär att Hans Crebas, 36, tvingas lämna.

– Jag har varit här i nio år och trivts jättebra, säger Hans Crebas.

Kalmarproffset Hans Crebas arbetade under två perioder mellan 2003 och 2006 hos Åke Svanstedt och 2008 flyttade han till Sverige på heltid. Han blev egen tränare och flyttade in på Blädingeås utanför Alvesta i april 2010 – men måste nu, nio år senare, lämna gården.

Anledningen: den ikoniska miljongården är såld till proffstränaren Jim Oscarsson, 58.

Hans Crebas vet inte ännu vart han ska ta vägen – men har saker på gång, och ser ljust på framtiden.

”Då hade ingen brytt sig”

– Jag har varit i Sverige i elva år nu och trivs jättebra här, och jag kommer inte flytta hem. Jag kommer att vara kvar i Sverige, säger Hans Crebas och fortsätter:
– Jag har trivts jättebra på Blädingeås och har haft fina träningsmöjligheter här, men jag tror att jag kommer hitta någonting som är minst lika bra och jag ser ljust på framtiden.

Vart ska du ta vägen?

– Ja, det är frågan. Jag har ingenting klart ännu, men det är flera som hört av sig och det känns väldigt kul, och det här ska nog lösa sig. Jag tycker det är positivt att det är flera som redan hört av sig, hade jag varit en nobody så hade ingen brytt sig, så visst är det roligt att det finns intresse. Jag har ingenting klart ännu, men det är saker på gång.

”Kommer något positivt ur det här”

Hans Crebas har i dag 16 hästar på sin träningslista, och att han själv skulle köpa Blädingeås var aldrig aktuellt.

– Jag visste att Blädingeås var till salu, men jag har för liten rörelse för att köpa en så stor gård för flera miljoner själv, tyvärr, säger Hans Crebas.

Hur kände du när gården blev såld och du blir tvungen att flytta?

– Jag visste som sagt att gården var till salu och att någonting var på gång, men jag fick läsa på nätet att den var såld, och det var inte så kul så klart när jag varit här i nio år. Samtidigt var det väl inte meningen att det skulle komma ut på nätet, innan jag blivit informerad, säger Hans Crebas och fortsätter:
– Men nu år gården såld och då får jag gå vidare. Jag visste som sagt att den var till salu så det var ingen skräll på det viset, och jag har trivts jättebra här. Det är i Sverige som jag vill vara och jag tror det kommer något positivt ur det här, det kommer komma något fint av det här, det är jag säker på. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN