Här stjäl tjuvarna tremiljonersbilen från Sams hem – se filmen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Mitt i natten bröt sig tjuvarna in hos familjen som låg och sov i villan i Djursholm. De stal bilnycklarna och försvann i Sams nyinköpta Bentley – värderad till nästan tre miljoner kronor.

Nu åtalas de misstänkta tjuvarna men bilen är fortfarande borta, liksom tryggheten.

– Det handlar inte om pengar, det handlar om tryggheten som försvann när de tog sig in i huset, berättar Sam.

I början av juni köpte Sam sin drömbil – en Bentley värderad till nästan tre miljoner kronor. Men glädjen varade bara fram till klockan 03:15 den 11 juni.

– Jag låg och sov med min familj då inbrottslarmet gick. Jag hörde att dörren stängdes, och tittade ut från fönstret på övervåningen. Då såg jag hur några startade min bil och körde iväg, säger Sam.

– De hade brutit sig in i vårt hem, tagit min plånbok med alla kreditkort – och bilnyckeln. Jag körde efter i en annan bil, men de var försvunna.

1 av 5 | Foto: Foto: Polisen
Mitt i natten bröt sig tjuvarna in hos familjen som låg och sov.

Slog till på samma gata

Och bilen är fortfarande försvunnen.

– Troligen har den förts ut ur landet direkt efter stölden. Vi misstänker att det här är en internationell organiserad liga, säger åklagare Paulina Brandberg.

I slutet av augusti fångade en privat övervakningskamera i Stocksund hur flera personer tycktes försöka stjäla en Bentley – värderad till drygt tre miljoner kronor.

– Polisen bedömde att det fanns stor risk att tjuvarna skulle komma tillbaka till området och började spana. Tre dagar senare greps två män på samma gata – misstänkta för att ha försökt stjäla en Mercedes värderad till en halv miljon kronor, säger Paulina Brandberg.

Polisen hittade störsändare och verktyg

En 36-årig man och en 40-årig man har nu åtalats för ett fall av grov stöld, och två fall av försök alternativt förberedelse till grov stöld. I samband med gripandet hittade polisen verktyg, störsändare och en så kallad gps-puck.

– Vi har arbetat med teorin att man skulle ha satt gps-pucken på bilar hos bilfirmor för att sedan kunna spåra bilarna som säljs, men vi har inte kunnat föra det i bevis. Faktum kvarstår dock att samtliga bilar man har stulit eller försökt stjäla var splitternya, och det förefaller inte vara en slump, säger Paulina Brandberg.

De två männen nekar till brott. Åklagaren vill även att männen, som är medborgare i Östeuropeiska länder, ska utvisas.

”Hur ska man värdera trygghet som försvunnit”

Dessutom har polisen identifierat en tredje man som misstänks ha deltagit vid stölden av Sams Bentley. Han är internationellt efterlyst.

För Sams del är inte de materiella skadorna det värsta.

– Det handlar inte om pengar, det handlar om tryggheten som försvann när de tog sig in i huset. Min son vill inte sova själv och min fru vill inte vara på bottenvåningen på villan. Hur ska man värdera trygghet som försvunnit, säger han.
Sam heter egentligen något annat.

Publicerad: