Dick Axelsson flydde från Scandinavium

Av: Henrik Lundgren, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Dick Axelsson i fokus – som vanligt.

Efter första finalen valde han att fly Scandinavium, utan att stanna till vid media.

– Jag vill inte prata, sa han när han sprang iväg med sin trunk.

Frölunda har kopplat greppet i SM-finalen.

Götegorgsklubben tog ledningen tre gånger mot Djurgården och på slutet – vid ställningen 4–3 till hemmalaget – fick Frölunda hjälp av Dick Axelsson, som drog på sig en utvisning för hög klubba. Den kom i ett läge där Djurgården skulle trycka på och försöka jobba in en kvittering.

Innan dess hade Axelsson bland annat tjafsat med Patrik Carlsson, fått en tackling av domaren och brottats med Jonathan Sigalet. Återigen hamnade Djurgårdsstjärnan i fokus.

Nobbade C More

Efter matchen ville tv-rättighetsinnehavaren C More ha Dick Axelsson till studion som gäst. Men han vägrade, trots att C More var på Djurgårdens ledare vid flera tillfällen. Likaså var han inte sugen att prata med övrig media efter matchen. Han tog sin trunk, gick med raska steg i korridoren, hälsade på en funktionär och gick till Djurgårdens spelarbuss utan pardon.

– Jag vill inte prata, sa han medan han rusade iväg.

Foto: C MORE, DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

– Han är på gränsen. Och vi får tacka för utvisningen på slutet och det händer alltid grejer när han är på isen, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.

Samuel Fagemo tillade:

– Ja, Dick fick väl en tvåa som var ganska onödig där. På det sättet vi fick matchen att lossna lite. Skönt att han fick en sån tvåa, det skadade inte.

Koll på vilka som går att reta upp?

– Ah, inte vad man har fokus på direkt. Men det finns väl några som är lite mer än andra. Men inte så att man åker runt och tänker på det ute på isen. 

Nu leder Frölunda finalen med 1–0. Nästa match spelas i Globen på tisdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!