Foto: Helén Pe
Blodpudding med krispig kål och lingon
Blodpudding med krispig kål och lingon
3,6 (11 röster)
Skånsk blodkorv eller blodpudding? Det går bra med vilket som. Huvudsaken är att du steker den med goda grejer till, som krispig kål, lök och sötsyrligt äpple som här. Recept av Tareq Taylor ur kokboken Det goda livet.
Blodpudding med krispig kål och lingon
Ingredienser
- 500 g blodpudding, eller blodkorv
- 1 rödlök
- 200 g rödkål
- 1 äpple, rött
- smör
- salt
- vitpeppar
Till servering
- rårörda lingon
Gör så här
Laddar ...
LÄS VIDARE
MER OM MAT & DRYCK
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Krossad vitlökspotatis
15 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm
1 h
Socca med bönsallad och pecorino
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Spaghetti med linsbolognese
30 min
Majskolvar och elotes
30 min
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Nudlar med viltskav och svamp
30 min
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Havrekakor med kardemumma
30 min
Gräddfilspannacotta med jordgubbar
20 min
Veganska vaniljhjärtan
45 min
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
Kryddstekt blomkål
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Tareq bytte mat – slapp värk och trötthet
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Krossad vitlökspotatis
15 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm
1 h
Socca med bönsallad och pecorino
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Spaghetti med linsbolognese
30 min
Majskolvar och elotes
30 min
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Nudlar med viltskav och svamp
30 min
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Havrekakor med kardemumma
30 min
Gräddfilspannacotta med jordgubbar
20 min
Veganska vaniljhjärtan
45 min
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
Kryddstekt blomkål
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h