Krossade Hansdotters mästarrekord

Bandyspelaren Lukas Norrman i lång jägarvila

Publicerad:
Uppdaterad:
Lukas Norrman, till höger, satt i jägarvila i 71 minuter. Frida Hansdotter satt i 26 minuter i SVT:s ”Mästarnas mästare”.
Foto: SVT PLAY / PRIVAT
Lukas Norrman, till höger, satt i jägarvila i 71 minuter. Frida Hansdotter satt i 26 minuter i SVT:s ”Mästarnas mästare”.

SPORTBLADET

Frida Hansdotter krossade Mästarnas mästare-rekordet i jägarvila när hon satt i 26 minuter.

Frillesåsspelaren Lukas Norrman kontrade med att sitta i en timme och elva minuter i direktsänd radio.

– Jag blev fruktansvärt imponerad av Frida och hade inte ens tanken på att jag kunde sitta så länge. Häftigt, säger 21-åringen.

Före detta alpina stjärnan Frida Hansdotter satt dubbelt så länge som den tidigare rekordinnehavaren, hela 26 minuter, och imponerade stort i SVT:s Mästarnas mästare under söndagen.

P4 Halland jagade under måndagen en utmanare och hittade en i Elitserielaget Frillesås Bandy; 21-årige Lukas Norrman.

Även om han inte hade samma strikta regler kring 90-gradersvinkeln som i SVT:s program, och det skedde under lättsammare former, hade Norrman inga förhoppningar om att klara Hansdotters tid.

Men han blev imponerad av sig själv.

”Gissade på tio minuter”

– Ja det blev jag, måste jag säga. Jag har inte suttit i jägarvila på några år och hade ingen aning om hur länge jag kunde sitta. Jag gissade att jag kunde sitta i tio minuter innan jag började men det blev lite längre.

När började det bli jobbigt?

– Det var jobbigt redan efter fem minuter, då kände man av att det började brinna i låren. Sen blev det bara värre och värre men det var bara att bita i.

P4 Halland hade ringt Frillesås spelande tränare Mattias Johansson som själv inte kunde ställa upp på grund av skada och istället gav uppgiften till Norrman som bjöd över radion till lunchen på sitt snickarjobb.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Lukas Norrman i Frillesås.

”Finns de som kan sitta längre”

Någon vidare lunch blev det inte. Och trots sina imponerande 71 minuter och elva sekunder tror Lukas Norrman att fler kan sitta längre.

– Det finns nog de som kan sitta ännu längre. Med lite pannben och vilja kan man sitta länge. Jag har inte de starkaste benen, men heller inte de svagaste. Att bara ge sig tusan och pressa sig själv är nog det största knepet.

Det kanske kan bli jägarvilan för er under försäsongen i Frillesås?

– Ja, precis. Just nu är jag verkligen inte sugen på att sitta så igen. Men det kommer säkert vara de som vill testa.

Hur mycket kommer det kännas i benen imorgon tror du?

– Det känns hyfsat lugnt än så länge. Jag tror jag kommer ha lite träningsvärk imorgon, men jag kunde jobba vidare och så efteråt. Man återhämtar sig ganska fort men det var fruktansvärt under tiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE