Försvarar Cavani: ”Total ignorans från FA”

Publicerad:
Foto: Laurence Griffiths / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Edinson Cavani har stängts av i tre matcher efter en kommentar på Instagram.

Nu kritiseras beslutet av uruguayanska spelarfacket.

”FA har själva uppfört sig diskriminerande mot kulturen hos det uruguayanska folket”, skriver de i ett uttalande.

Det var efter segern mot Southampton i slutet av november som Edinson Cavani svarade en supporter i en kommentar på Instagram. Han skrev då ”Gracias negrito”, vilket uppfattades som rasistiskt.

Det ledde till bestraffning från FA, engelska fotbollförbundet. Han stängdes av i tre matcher och bötfälldes med cirka en miljon kronor.

Manchester United-spelaren menade att det är ett uttryck som används i Uruguay, som var skrivet i all välmening och med kärlek gentemot personen som gratulerade honom till segern.

”FA uttrycker total ignorans”

Nu försvaras han av uruguayanska spelarfacket.

”Vi vill officiellt försvara Edinson Cavanis felfria karaktär och självklart vårt lands kultur. Vi är emot all form av diskriminering, men tyvärr, genom denna bestraffning, uttrycker FA total ignorans och förakt mot en multikulturell syn på världen”, skriver de i ett officiellt uttalande, som har delats på sociala medier av flera stjärnor, bland annat Luis Suarez och Diego Godín.

Fotbollförbundet ber också FA att revidera sitt beslut.

”Vi ber er att omedelbart se över beslutstagandet i ärendet för att inte göra samma orättvisa bedömning igen. Den första regeln för att bekämpa rasism är att respektera olika sätt att leva och olika kulturer”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.