Skulle till Australien – hamnade i ett snötäckt Kanada

avMaja K Nilsson

1 av 3

Milan Schipper skulle backpacka i Australien, men flygplanet hade en helt annan slutdestination, än vad Milan väntat sig.

– Flygplanet var väldigt litet så jag funderade på om det verkligen kunde ta sig hela vägen till Australien, säger han.

Artonåriga Milan Schipper letade efter flyg från Amsterdam till Sydney och hittade en avgång till kanonpris – 300 dollar billigare än de andra.

– Så jag tänkte, jag bokar den, säger han till The Canadian Broadcasting Corporation.

Milan hade planerat att backpacka på Australiens kust innan han började collage. Men resan fick en annan vändning när flygplanet landade i fel kontinent.

Oroväckande litet flygplan

Vid en mellanlandning i Toronto i Kanada blev han misstänksam när han fick en glimt av flygplanet som skulle ta honom till slutdestinationen.

– Flygplanet var väldigt litet så jag funderade på om det verkligen kunde ta sig hela vägen till Australien, säger han men gick ändå på planet.

Men när flygplanet väl lyft så gick det upp för honom att han var på väg åt fel håll.

– Flygplanet åkte till höger, inte vänster. Det var då det gick upp för mig att det fanns ett annat Sydney. Det kändes förfärligt men det fanns inget jag kunde göra, vi hade redan lyft.

Möttes av snöstorm

I klädd t-shirt, tunn jacka och träningsbyxor – redo för ett grönskande Australien – landade Milan i stället i ett snötäckt Sydney, N.S i Kanada.

– Jag var inte alls rätt klädd, säger Milan Schipper om sin landning i Kanada där det var full snöstorm.

Han kontaktade personal på flygplatsen och fick bokat en resa till Toronto och slutligen tillbaka hem igen där hans pappa hämtade upp honom.

– Han var ledsen för min skull men skrattade också väldigt mycket. Han sa att ”bara jag kunde göra en sådan sak”.

Enligt lokala nyhetskällor i Nederländerna så ska flygbolaget ha erbjudit honom en gratis resa till Australien, men efter 50 timmar resetid på bara några dagar så tackade han nej till erbjudanet, skriver the Guardian.

Fler har gjort samma misstag

En amerikansk kvinna på samma flyg som Milan visade sig senare gjort samma misstag, enligt The Canadian Broadcasting Corporation. 2002 hamnade två tonåringar från England på samma slutdestination av misstag.

En turist från Argentina flög fel 2008, en tysk man och hans barnbarn år 2009 och ett Italienskt par 2010.

ARTIKELN HANDLAR OM

Australien

Sydney

Amsterdam