Totala förvirringen – kvinna i baddräkt störde tidtagningen

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Alex Vinatzer trodde han tagit över ledningen i Schladmings klassiska slalom.

Men tiden stannade i stället för en instormande kvinna i baddräkt.

– Jag tänkte ”vad fan är det som händer?!”, säger sjundeplacerade svensken Kristoffer Jakobsen till Sportbladet.

En av förhandsfavoriterna i Schladmings klassiska slalom, Clement Noel, gjorde en jättemiss i första åket och såg ut att missa andra åket. Men när han kom dit stod han för ett jätteåk från första startposition.

När Alex Vinatzer gav sig ut i banan hade redan 24 åkare misslyckats med att slå fransmannen. Därför vrålade Vinatzer rakt ut i glädje när han såg den gröna skylten och nummer 1 i målfållan.

Problemet: tiden hade inte stannat för honom – utan för en kvinna från publiken som brutit sig in i målfållan och löpt över mållinjen strax före Vinatzer.

”Förvirring i målfållan”

Hon sprang in i baddräkt och bar en skylt där det stod ”Rip Kobe”.

– En riktig skandal. Hur har hon lyckats komma in? Det är ju en miljon vakter här, säger Johan Ejeborg i SVT.

Förvirring uppstod och ledande Noel kunde inte annat än skratta i sin ledarstol. Leendet blev ännu bredare när han insåg att han behöll ledningen med 13 hundradelars marginal till Alex Vinatzer.

Kvinnan greps till slut av vakter och leddes iväg. Österrikiska Kronen Zeitung uppger att det rör sig om Kinsey Wolanski som också stormade CL-finalen mellan Liverpool och Tottenham förra året. På Instagram har hon själv lagt upp bilder från Salzburg, en timmes bilfärd från Schladming, under dagen.

”Helt sjukt”

Svenske Kristoffer Jakobsen stod i målfållan efter en fin sjundeplats och hade precis avslutat en intervju när kaoset började.

– Jag såg hur klockan stannade långt innan Vinatzer kom över mållinjen och tänkte ”vad fan är det som händer?!”. Precis när jag vände mig om till de andra vakterna ledde vakterna förbi henne halvnaken där, säger han.

– Visst folk kan springa in på tävlingar, men det sjuka här är att hon kliver över mållinjen nästan precis samtidigt som Vinatzer. Helt sjukt.

Efter tävlingen var det däremot inga sura miner. Bilder från Race Ski Magazine visar hur Vinatzer och Wolanski tar bilder tillsammans.

– Du är min favorit, jag var tvungen att springa in när du körde, hörs Wolanski säga.

Alex Vinatzer och Kinsey Wolanski.

Henrik Kristoffersen vann tävlingen och Clement Noel slutade fyra efter sin galna uppåkning. För Kristoffer Jakobsen betydde sjundeplatsen ett välbehövligt självförtroendelyft efter en tung månad med uråkningar och missade kval.

– Extremt skönt, det är en lättnad. Uråkningarna hade tagit ner självförtroendet lite men det här var bra placering. Jag tror jag ligger 16:e i cupen nu så jag är säker där. Det är en enorm lättnad, säger han.

Foto: TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM