Undrar hur Woods mår egentligen

Käck om Tiger Woods: Alarmerande – är slutet nära?

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

PORTRUSH. Rory McIlroy inför hemmapublik, Brooks Koepka på rekordjakt och Henrik Stenson med gryende form. 

Årets The Open kan bli något utöver det vanliga, ändå sitter jag mest och tänker på Tiger Woods.

Hur mår den mannen – egentligen?

Mycket var sig likt när 43-åringen höll sin presskonferens i tisdags: Mängder av journalister på plats, inte en stol ledig, smattrandet från fotograferna som tävlade i kapp om att få den bästa bilden.

Men Tiger själv? Nej, han var inte sig lik.

Maken till håglös världsstjärna var det länge sedan jag såg…

Det är visserligen inte förvånande att The Masters-segern i våras sög musten ur honom; vi snackar ändå om en av de största comebackerna i idrottshistorien alla kategorier – men att han skulle komma hit till Royal Portrush, inför årets sista major och mer eller mindre döma ut sina chanser på förhand … det trodde i alla fall inte jag.

– Spelet är inte så skarpt som jag vill, sa han.

– Jag måste vara försiktig med min kropp. Ni måste förstå att om jag spelar för mycket så kommer jag inte kunna vara kvar i den här sporten särskilt länge till, muttrade han.

Är slutet nära?

Kanske försöker Tiger Woods medvetet skruva ner förväntningarna på sig själv.

Kanske vill han lägga över pressen på sina rivaler och smyga i vassen för att sedan, på sitt säregna sätt lägga in dödsstöten på söndag när det hela ska avgöras.

Eller så är han bara brutalt ärlig.

I så fall är det alarmerande.

För då innebär det att slutet är nära.

Mycket närmare än vi trodde i våras.

Då var allt guld och gröna skogar. Då kändes det som att The Masters-segern skulle ge honom ny blodad tand i jakten på Jack Nicklaus rekord. Så här i efterhand känns det snarare som att den gjorde honom mätt.

Men vi får se.

Är det någon som tystat tvivlare förut så är det ju Tiger Woods…

▪▪▪

Annars är det här en tävling som oundvikligen kommer att handla mycket om Rory McIlroy. Detta eftersom The Open nu spelas i superstjärnans hemland Nordirland för första gången på 68 år.

Men jag tror faktiskt att en viss svensk 43-åring kan stjäla show och rampljus.

Älskar The Open

Visst, Henrik Stenson har inte gjort speciellt mycket väsen av den här säsongen, men nu är det The Open vi snackar om och det är en major som ”Iceman” älskar.

Hans ”track record” i den här majorn är rysligt bra – och nu kommer han dessutom hit med vind i seglen efter förra veckans Scottish Open där han spelade sin bästa golf på lång, lång tid.

Det innebär inte per automatik att det kommer gå lika bra den här veckan; form är en färskvara i den här sporten, kanske mer än i någon annan sport – men det skadar ju knappast att ha fått en optimal uppladdning.

När man pratar med Henrik Stenson inför stora tävlingar brukar man ganska snabbt känna av vilket humör han är på – och just nu är humöret på topp. Han utstrålar både lugn och harmoni.

Det är då han brukar spela som bäst.

Publicerad:

LÄS VIDARE