Hatet mot svenske stjärnan i speedway

Fredrik Lindgren visar sitt stöd för HBTQ-rörelsen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Speedwaystjärnan Fredrik Lindgren väljer att visa sitt stöd för HBTQ-rörelsen.

Därför vill klubbens supportrar att han ska få sparken.

Det har gått tre veckor sedan den svenska stjärnan visade sitt stöd för HBTQ-rörelsen i ett inlägg på Facebook och valde att sätta en regnbågsfärgad symbol på sin dräkt.

”Love has no label” skrev svensken och fortsatte:

”Jag har bestämt mig för att stå upp för HBTQ-rörelsen. Jag önskar att alla ska få känna sig fria och respekterade för vilka de är...

Var stolt över vem du är. Älska vem du vill. Vad den du vill vara och lev ditt liv till fullo”.

Därefter fick han positiva reaktioner - men också en hel del hat.

– Det här var självklart för mig att göra. En anledning är att jag har en kusin som kom ut som homosexuell. Jag förstår hur tufft det varit för honom och för många andra i samma situation. Det finns det sådant hat mot människor som av vissa inte anses som normala. Jag tycker det är väldigt, väldigt fel, säger Fredrik Lindgren till Expressen.

– Jag får hat bara för att jag tycker så här. Hur är det då inte för många som är homosexuella?

Hat från fans i Polen

Han har mött väldigt många positiva reaktioner, men också fått väldigt negativ respons från flera fans till hans polska klubb Wlokniarz Czestochowa.

I ett land där ett 30-tal städer städer anser sig vara fria från HBTQ-ideologin och det bedrivs kampanjer mot homosexuella är svenskens ställningstagande enormt omdiskuterat och en del av klubbens supportrar vill att föreningen ger honom sparken.

– Det enda negativa jag sett hittills är från en del fans i Polen som vill ha bort mig från klubben eller som inte kan heja på mitt lag längre för att jag tycker så här. Men fördomar och hat finns förstås överallt. Därför är det också viktigt att stå upp för alla människor och höja den här frågan, säger Lindgren till tidningen.

– Min klubb i Polen, förarna där och många fans där har stöttat mig. Jag är glad för alla positiva reaktioner.

Även inom svensk speedway har det pratats mycket om Lindgren den senaste tiden eftersom det ryktats om att han vill lämna sin klubb Smederna efter den här säsongen. I morgon finns han inte med när laget möter Västervik borta eftersom han drabbades av en hjärnskakning när han kraschade under en ligamatch med sitt polska lag förra veckan.

– Jag är väldigt ledsen och upprörd över det inträffade, men jag hoppas att jag är redo för att köra igen väldigt snart, skriver Lindgren på Facebook.

– Tack för allt stöd.

Publicerad:

LÄS VIDARE