Många skadade under årets tjurrusning

avTT

Publicerad:
Foto: Susana Vera/Reuters/TT
En tjur stångar en man med mobiltelefon under den sista dagen av den årliga tjurrusningsfestivalen i Spanien. Tidigare i veckan skadades en amerikan när en tjur stångade honom djupt i nacken medan mannen försökte ta en rörlig selfie.

Årets upplaga av den traditionella och kontroversiella tjurrusningen i spanska Pamplona, den veckolånga festivalen San Fermín, avslutades på söndagen.

Resultat: Åtta människor skadades av stångande tjurar och ytterligare 27 har fått uppsöka sjukhus på grund av andra skador kopplade till festivalen. Lägg därtill omkring 500 som enligt Röda Korset plåstrats om för mindre blessyrer.

Bland dem med stångskador sticker en 46-årig amerikan ut mest. Mannen stångades djupt i nacken av en tjur när han försökte ta en rörlig selfie med sin mobiltelefon.

Varje morgon under den veckolånga festivalen San Fermín släpps sex tjurar lösa, som löper genom Pamplonas trånga gränder. Deltagarna, som är vitklädda med röda sjalar runt halsen, försöker springa före de rusande tjurarna.

Festivalen har anor långt tillbaka i tiden, och sedan 1911 har minst sexton dödats i samband med tjurrusningen. Senast 2009 dödades en 27-årig spanjor efter att han stångats i nacken, hjärtat och lungorna.

Publicerad: