Rapportrökare från Marlboros tillverkare

Av: TT

Publicerad:
Marlborotillverkaren Altria räknar med vinstökning i år. Arkivbild
Foto: Gerry Broome AP/TT
Marlborotillverkaren Altria räknar med vinstökning i år. Arkivbild

Marlboro

Amerikanska Altria Group, med cigarettmärket Marlboro i portföljen, redovisar en oväntat stark delårsrapport och räknar med en vinstökning på 4 procent i år jämfört med i fjol. Cigarettillverkaren höjer även sin utdelning med 2,4 procent.

Samtidigt presenterar Altria planer på att börja sälja så kallade Iqos-produkter, där nikotin och tobakssmak altstras genom uppvärmning i stället för förbränning, på fler marknader.

Altria är ett av de första stora börsbolagen på New York-börsen som efter det att coronakrisen slog till har återinfört en prognos för helårsresultatet. Vinsten per aktie väntas hamna på 4:21–4:38 dollar i år, mot 4:21 dollar per aktie i fjol. Det kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 4:29 dollar per aktie, enligt en sammanställning gjord av Refinitiv.

För andra kvartalet redovisar Altria en vinst rensat för engångsposter på 1:09 dollar per aktie, vilket var bättre än väntade 1:06 dollar per aktie. Nettoomsättningen sjönk 2,5 procent till 5,06 miljarder dollar, vilket även det var bättre än väntat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN