Björn Goop och Bold Eagle slutade tvåa

Elitloppsklare hästen tog 15:e raka segern

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Björn Goop och Bold Eagle slutade tvåa i Caen
Foto: ATG Live
Björn Goop och Bold Eagle slutade tvåa i Caen

TRAV

Två gånger tidigare har det skitit sig.

Men under onsdagen så körde svenske kuskstjärnan Björn Goop den franske superhästen Bold Eagle för första gången i lopp.

Då slutade det med en andraplats bakom Elitloppsklare Aubrion du Gers.

Under onsdagseftermiddagen så avgjordes Prix des Ducs de Normandie i Caen i Frankrike. Det var också i det loppet som den svenske kuskstjärnan Björn Goop för första gången satt upp bakom franske superhästen Bold Eagle i lopp.

Björn Goop har varit aktuell som kusk bakom Bold Eagle vid två tidigare tillfällen – men bägge gångerna har Bold Eagle blivit struken.

I Caen var det så äntligen dags för Björn Goop att få köra Bold Eagle i lopp och det slutade med en andraplats bakom Jean-Michel Bazires Elitloppsklare Aubrion du Gers.

Bold Eagle fick aldrig chansen

Björn Goop och Bold Eagle snabbstartade i loppet i Caen och tog tidigt hand om ledningen, men Goop valde tidigt att släppa ifrån sig taktpinnen till Jean-Michel Bazire och Aubrion du Gers – och fick sedan aldrig chansen. Jean-Michel Bazire satt bara och bevakade Björn Goop och Bold Eagle i rygg, och luckan kom aldrig och Bold Eagle såg ut att ha gott om krafter kvar i mål. Segern för Aubrion du Gers i Prix des Ducs de Normandie var valackens 15:e raka seger och förstapriset i loppet var 58 500 euro. Bold Eagle tjänade för sin andraplats 32 500 euro.

Nästa start för Aubrion du Gers blir i Elitloppet på Solvalla söndagen den 26 maj

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN