V75-skrällarna: ”Jag måste stormvarna”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Gävle • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Erik Adielsson med Key West Snapper är en av V75-skrällarna.

Lördagens V75-omgång avgörs på Gävle med en jackpott på 65 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat omgången med sina spikar och miljonrensare.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Jag vill stormvarna för en miljonhäst, säger Sportbladets Mario Lipovac.

– Mitt drag blir ospelad – en miljonskräll direkt, säger Sportbladets Carl Wangle.


ANNONS: 65 miljoner i jackpott – här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Gävle där bland annat vinnaren i V75-6 tilldelas en rosa Elitloppsbiljett.

Omgången har spelstopp klockan 16.20 lördagen den 23 maj och kryddas med en jackpott på 65 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 10.03, lördagen den 23 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

2 Billie de Montfort (V75-6) har avslutat visslande två gånger om på slutet och nu måste det väl ändå bara vara dags för seger? En Elitloppsbiljett ligger i potten och jag räknar kallt med att Björn Goop skickar henne rejält från start, då måste det sedan vara toppchans på att hon tidigt når tät och sedan hittar jag ingen som kan plocka ner henne. Bästa V75-spiken!

Miljonrensarna

6 Falcon Am (V75-1) har varit jättebra i tre raka segrar och kommer till den här starten med formen på absolut topp och jag bara hoppas att Kihlström kör i spets, för då tror jag det är toppchans på att han leder hela vägen! 23 procent mot favoritens 59.

1 Global Agency (V75-7) kan öppna snabbt från start och är därmed garanterad en fin resa från det här utgångsläget och det gör honom skrällaktuell. Han gick i mål med krafter kvar senast som tvåa och höll bra från tät gången före det. Är dags nu? Fyra procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 och hela 65 miljoner kronor väntar en ensam vinnare.

... V75 den här lördagen avgörs i Gävle och Gävlebanan är känd för att vara snabb och nu när det börjar bli ordentligt varmt i luften så kan vi vänta oss att det går fort i loppen och därmed är det en klar fördel att vara med i den främre träffen från start.

... 7 Vikens High Yield (V75-1) har imponerat stort i regi Robert Bergh, nu tror jag dock att han tvingas till grovjobbet utvändigt och det kan bli tufft. Jag spikar emot!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Jag gillar egentligen inte att spika i kallblodslopp, men 9 Spang Viktor (V75-4) såg mycket fin ut senast och tränare Björn Karlsson hyllar träningsjobben inför lördagens övningar. Bra chans!

2 Viking Brodde (V75-5) är riktigt bra, men är inte spelad därefter, i alla fall inte på det tidiga liret. Här kan det vara så lätt att det blir spets och slut för Timo Nurmos-springare. 17 procent mot favoritens 43.

Miljonrensarna

Om man inte går på de mest betrodda i V75-1 så har jag två skrällar som jag vill lyfta fram. Det är 5 Golden News (två procent) och 9 Lukas Bris (en procent). Båda har bevisad form och skulle kunna chocka många spelare direkt i jackpott-omgången.

Det är lite sista chansen för 6 Diamanten (V75-6) nu. Och man skulle ju vilja ha med Stig H i Elitloppet igen. Det låter bra från ”mäster” och hästen var riktigt bra på Eskilstuna. Nu åker bajken på. Skulle kunna vinna. Tre procent.

Tänk på att...

... vi har en mycket fin jackpott att se fram emot på V75, 65 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare.

... Jörgen Westholm har riktigt bra snurr på sitt stall för dagen. Skulle Lilius sätta 3 Carry Cash i ledningen i V75-2, så kan hon springa typ hela dagen. Måste med tidigt. 18 procent.

... Lars Järpedal gör långresan till Gävle med 9 Key West Snapper i V75-3. Han smäller på en jänkarvagn nu. Två procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Vikens High Yield är grym, men hästen är finalklar, Robert Berghs hästar är aningen ojämna för dagen och han lär få göra jobbet utvändigt om en bra häst den här gången. Därav väljer jag att spika den trolige ledaren 6 Falcon Am (V75-1). Örjan Kihlström är säker när han kör i ledningen och när spelet ser ut som det gör, med Berghs häst som jättefavorit, så väljer jag att gå emot. Kopplar grepp! 23 procent mot favoritens 59.

Miljonrensarna

Ingen superskräll, men tycker ändå att de tidiga spelarna har missat 11 Lyx Håleryd (V75-2) lite till den här starten. Jag har avslutningen på Färjestadstravet på näthinnan. Med rätt ryggar är hon sylvass och svår att stå emot. Elva procent.

6 Whelk (V75-3) var grymt bra senast och är hon lika bra den här gången så tror jag det är vettig segerchans i det här loppet. Stoet blir nästan ospelad trots att Westholm har finfin stallform. Fem procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 den här lördagen, en ensam vinnare tar hem hela 65 miljoner kronor enligt ATG:s beräkningar.

... omgången körs på Gävletravet och där är det kort upplopp, 178 meter.

...Björn Karlsson är lyrisk angående 9 Spang Viktor (V75-4) som torde ha en bra chans i sitt lopp.

... vinnaren i V75-6 får en plats i Elitloppet. Det lär bli rejäl körning!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Billie de Montfort (V75-6) avslutade riktigt snabbt från tredjepar invändigt men lyckades inte komma ifatt vinnarna senast. Hon har toppform och har en bra chans att ta hand om ledningen här och då blir det svårt att nå henne på Gävles snabba oval. Björn Goop vinner med ”allt” just nu och jag lutar mig mot honom.

Miljonrensarna

11 Lyx Håleryd (V75-2) är ojämn men mycket fartfylld när det stämmer för henne. I ett ungdomslopp kan det hända en del och fixar Linus resan då har hon en mycket vass speed sista 3-400 metrarna. Glöm inte henne när ni garderar. Elva procent.

12 Pyrmo (V75-4) har visat hög kapacitet och har bra styrka. Ulf Ohlsson upp igen är ett stort plus och det är anmält barfota runt om vilket är intressant. Han har dessutom springspår och träffar Ohlsson rätt kan han sitta bra på det och då ska han räknas i ett öppet kallblodslopp. Sex procent.

Tänk på att...

... Gävle bjuder på V75-tävlingar och en stor jackpott vilket är intressant. Gävles oval brukar vara riktigt snabb och omgångens ”klo” kommer i V75-6 där vinnaren får en Elitloppsbiljett.

... 6 Falcon Am (V75-1) har vunnit lätt varje gång på slutet. Annat motstånd nu men han är snabb och har ett bra spår, kan ge storfavoriten en match.

... klass I- försöket (V75-3) ser öppet ut, jag vill stormvarna för en miljonhäst och det är 9 Key West Snapper som Lars Järpedal skickar upp hela vägen från Göteborg. Han är inte dålig och trivs bra med Adielsson. Två procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

2 Viking Brodde (V75-5) är en häst jag håller väldigt högt. Nu är det comeback efter lång frånvaro men i gengäld drog Nurmos-stjärnan det bästa utgångsläget. Spår 2 och Jorma Kontio kan bara köra rakt fram. I min bok får hästen överta ledningen i ett tidigt skede och sedan ska det mycket till för att slå min spik. Jag spikar fräckt till 17 procent.

Miljonrensarna

1 Concrete Dee (V75-1) är en häst som många jagat i år utan framgång. Men nu verkar hästen bli helt bortglömd. Det är tufft emot men två procent på den här läckra travaren är helt fel. Jag tror på rygg ledaren och därifrån kan allt hända. Miljonskräll direkt.

4 Merritt (V75–3) kan vara överlägsen i sitt lopp. Han blir underspelad på sina 18 procent, enligt mig. Kan vara en chansspik.

Tänk på att...

... det är ny jackpott med 65 miljoner kronor.

... Jag tror att 3 Baron Gift (V75-6) tar direktplatsen till Elitloppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Carry Cash (V75-2) har hög kapacitet och senast vann hon enkelt från ledningen. Jag räknar med att hon tar sig tidigt till tät igen och då kan hon dra på i ett jämnt tempo. Svårslagen! 18 procent.

2 Viking Brodde (V75-5) var väldigt bra förra året som fyraåring. Nu är det dags för årsdebut och det kan tyckas tufft att spika honom direkt men det låter så pass bra från stallet att jag måste gå på honom här! 17 procent.

Miljonrensarna

11 Hobby de L’iton (V75-1) var kanonfin senast vid seger och nu har han fått tre lopp i kroppen utan något avbrott. Det är positiva träningsrundor inför det här och kör favoriterna lite mot varandra så kan det vara han som avgör till slut över upploppet. Sex procent.

5 Feerie de Fael (V75-3) avgjorde i fin stil senast och nu ska man köra med en amerikansk sulky för första gången, det blir mycket intressant! Elva procent.

Tänk på att...

… det är jackpot och 65 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

… vinnaren i V75-6 kommer få en inbjudan till Elitloppet. Räkna med full fart och många segersugna ekipage.

12 Ready Doc (V75-7) är under kraftig utveckling. Han ska inte nonchaleras här trots tufft utgångsläge.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

7 Vikens High Yield (V75-1) vann väldigt lätt från ledningen senast. Räknar med att han sitter tidigt i ledningen men hästen går lika bra i ryggar.

Jag chansspikar 5 Feerie de Fael (V75-3) som avgjorde lätt senast efter vass spurt över upploppet. Gynnas om högt tempo. Elva procent.

Miljonrensarna

15 Aas Balder (V75-4) är en snabb häst som visade fin form senast. Barfota bak och jänkarvagn är plusfaktorer. Har farten för att kunna slå till. Tre procent.

Tänk på att...

... att Gävle, som traditionen bjuder helgen innan Elitloppet, står värd för V75-omgången.

... det i gulddivisionen, V75-6, avgörs vem som får den rosa biljetten till Elitloppet.

... omgången har en jackpott på 65 miljoner kronor till en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Läs mer inför lördagens V75 här:

Publicerad:

LÄS VIDARE