Myhrers besvikelse efter beslutet

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

André Myhrer har bestämt sig: kommande säsong blir hans sista.

Men ett Fis-beslut gör det svårare för 36-åringen att nå sitt mål.

– Det är en märklig helomvändning man har gjort, säger han.

Efter 15 år i världscupcirkusen börjar André Myhrer närma sig slutet. Den kommande säsongen blir den sista i den regerande OS-guldmedaljörens karriär.

– Jag känner mig ganska nöjd med det beslutet. Jag kan slappna av. Det blir skönt med en "goodbye-tour". Det blir bra för själen, säger han.

”Det är märkligt”

Myhrer kör inte en säsong till bara för att vinka hej då. Siktet är högt ställt och målet är att göra de åtta världscupsegrarna till tio innan skidorna läggs på hyllan. 

– Jag har stora förväntningar och ser verkligen fram emot att köra en säsong till. Jag kommer verkligen ta tillvara på de tolv tillfällena som finns.

Internationella skidförbundet, Fis, beslut att ta bort parallellslalomtävling från världscupprogrammet minskar dock Myhrers chanser att nå tio segrar. De senaste åren har tävlingen körts i Stockholm, men en ändring av formatet gjorde att damernas parallell flyttades till Åre medan herrarnas ställdes in.

– Jag tycker att det är märkligt. Vi åker runt i Europa hela tiden, men ska man ha något i Levi eller Sverige ska det var så jävla speciellt, säger Myhrer.

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Myhrer efter parallellslalomen i Stockholm i februari

”Bättre för sporten”

Slalomspecialisten har länge förespråkat en parallellcup, vilket var på gång till denna säsong. Men så blir det alltså inte.

– Jag är väldigt besviken över det. Nu gör man tvärtom och satsar mer på kombi. Det är en märklig helomvändning, säger Myhrer och fortsätter: 

– Parallell är något jag har varit bra på historiskt och jag brinner extra för det, men det är inte bara en självisk tanke. För vårt sport är det väldigt avgörande. Jag tycker inte att man ska kolla så mycket på kombi med tanke på nivån som är på åkningen. Parallell är mycket bättre för sportens framtid.

Herrarna kör två parallelltävlingar i storslalom den här säsongen, men Myhrer har inte bestämt om han ska delta i dem.

1 av 2 | Foto: KLAS ROCKBERG / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM