Liverpool-hjälten som alla missade

Upptäcktes av brittisk tv: ”Borde ge honom två biljetter till finalen”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Trent Alexander-Arnold spelade fram Divock Origi till Liverpools fräcka segermål i bragdvändningen mot Barcelona.

Men vem assisterade Alexander-Arnold?

Efter att brittisk tv rullat repriser på händelsen kräver legendaren Graeme Souness att bollkallen som lurade Barça får biljetter till CL-finalen.

Det gick fort när Liverpool satte 4-0-målet och fullbordade vändningen mot FC Barcelona. Så fort att gästerna stod och sov när Trent Alexander-Arnold slog en snabb hörna till en helt fristående Divock Origi som fick mer eller mindre öppet mål.

Faktum är att det gick så fort att de flesta nog också missade en annan nyckelfigur vid målet.

”Han är redan där”

När brittisk tv rullade reprisbilderna pekade Liverpool-legendaren Graeme Souness ut bollkallen som den riktige arkitekten bakom segermålet.

– Titta på bollkallen här, vi sätter en cirkel runt honom. Bollen går ut till hörna och alla följer den bollen... men kolla bollkallen här. Han är redan där, säger Souness enligt Liverpool Echo.

”Är en kriminell handling”

Reprisbilderna visar hur bollen som spelades ut över kortlinjen studsar tillbaka och blir liggande på planen. Men redan innan den är utsparkad igen lägger en bollkalle ner en ny boll till Alexander-Arnold. Barcelona-spelarna följer dock fortfarande den gamla bollen och vänder ryggen till.

Divock Origi är en av de som uppfattar situationen och sparkar snabbt ut den första bollen ur spel. Det ser Alexander-Arnold som, eftersom den nya bollen redan är redo tack vare bollkallens snabba ingripande, kan assistera den då fristående Origi i straffområdet.

– Barça-spelarna har redan vänt ryggen dit och det är en kriminell handling av en professionell fotbollsspelare. Men Liverpool borde ge bollkallen ett säsongskort eller två biljetter till finalen, säger Souness.

CL-finalen spelas 1 juni.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM