Niva: Maktdemonstration från Manchester City

avFredrik Jönsson

Dubblar smällar för Chelsea - förlust och skada på skyttekungen Alvaro Morata.

Manchester City vann med 1–0 och toppar Premier League.

– En riktigt maktdemonstration från Manchester City, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Alvaro Morata hade inlett med sex ligamål på sex matcher. I förra omgången stod han för ett hattrick mot Stoke, och i veckan blev han målskytt i Champions League borta mot Atlético Madrid.

I stormötet med Manchester City blev det en dryg halvtimme på planen. Spanjoren var tvungna att gå av på grund av skada. Han signalerade själv mot bänken och tog sig för baksidan av låret.

Managern Antonio Conte såg bekymrad ut.

– Det är naturligtvis ett stort, stort avbräck i och med att Conte själv bedömer att de inte har någon duglig forwardsersättare. Han tar in Willian snarare än (Michy) Batshuayi. Tråkigt för Morata, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats Studio.

”Det här var beskedet”

Chelsea hade det jobbigt på hemmaplan mot City. Bortalaget hade hade högre fart och mer finess - de skapade fler målchanser. Efter en knapp timme kom också avgörandet.

Kevin De Bruyne fick bollen till vänster på offensiv planhalva.Han spelade fram till Gabriel Jesus och fick sedan tillbaka bollen i mitten av banan. Belgaren avancerade några meter innan han sköt in 1–0 med vänsterfoten.

– En riktigt kraft- och maktdemonstration från Manchester City. Pep Guardiola har väl själv pratat om att det första riktiga testet kommer borta mot Chelsea på Stamford Bridge. Det här var testet, det här var beskedet. Manchester City är egentligen mer än ett mål bättre än Chelsea. Det är en oerhört kraftfull indikation mot ett regerande mästarlag, säger Erik Niva.

”De har en högre höjd”

Resultatet innebär att Manchester City och Manchester United har 19 poäng efter sju omgångar. Lagen är fem poäng före trean Tottenham.

City och United har lika många poäng hittills i ligan. Men Erik Niva ser City som bäst i Premier League för tillfället.

– Skulle de klubbarna mötas imorgon skulle jag hålla City som ganska klara favoriter. Jag tycker att deras grundspel är ännu mer avancerat, de har en högre höjd i sitt spel än vad Manchester United har. Manchester United är givetvis tunga och stabila - har också en del individuell skicklighet, säger Niva.

Chelsea är på fjärde plats i ligan.

Foto: TT

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM