Wangle: ”En av de värsta förvandlingarna”

TRAV

Storloppet Svampen i sin ära.

Men det är oerhört svårt att gå emot Antonio Tabac och dennes osannolika resa.

Det här måste väl ändå vara ett av de värsta förvandlingsnummer som vi har sett på bra länge, eller?

Antonio Tabac.

Den gråa hästen som knappt hävdade sig i kvällslopp på Mantorp en kall måndagskväll för några år sedan när pappa och jag stod och frös vid bankanten.

Nu är det andra tider. Antonio Tabac och Oskar Kylin har stått för en snudd på osannolik resa ihop. Hästen, som tidigare tränades av Stig H Johansson tog sin femte raka seger för Kylin Blom.

Och hästen vann direkt i högsta klassen på V75. Vad ska man säga? Superlativen är slut. Kanske är det dags även för mig att ta till mig den här hästen nu? Det börjar bli väl dyrt för plånboken att fortsätta gardera honom, eller som i dag, inte ens vara i närheten att ha med hästen på kupongen.

Nåja, spel är spel. Fakta något annat. Antonio Tabac hör hemma i klassen, så enkelt är det. Hur svårt det än ska vara att förstå.

Fantastisk prestation av Oskar Kylin Blom.

I övrigt var det Svante Båth och Erik Adielsson som tog hem storloppet Svampen. Jag trodde mycket på Belker, men hästen var inte alls i samma författning som innan. Surt, men trots det kämpade och stred hästen till en andraplats.

Ural imponerade och laddas nu mot en sejour i Frankrike på nytt. Susanne Richter kan det där med att träna häst. Hon tog en imponerande dubbelseger på V75. Wow!

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången på Örebro

Antonio Tabac: Vad ska man säga? Superlativen börjar att ta slut. Det är väl dags att ta till sig den här hästen på allvar nu. Men att gå ut direkt i stentufft motstånd och vinna gulddivisionen på V75? Nej, det såg jag inte komma. Det är bara lyfta på hatten, hylla Oskar Kylin Blom och framförallt Antonio Tabac. Den styrka, hårdhet och mentalitet som hästen skaffat sig är helt sjukt. Vilket förvandlingsnummer!

Global Adventure: Det obesegrade löftet vann Svampen i skön stil, hästen krossade motståndet samtidigt som Erik Adielsson gjorde allt rätt och lurade sina kuskkollegor. Trots andra utvändigt mitt i loppet, med en perfekt rygg framför sig, så valde Adielsson att avancera fram utvändigt om ledaren. Tufft, visst, men det blev helt avgörande.

Ural: Snabb revansch av den här ruskigt kapabla hästen som fortsätter att imponera. Hästen krossade motståndet från dödens och det här var minst sagt ett av de bättre loppen i karriären. Det fanns bara en häst på banan och Örjan Kihlström vann lekande lätt. Det var full spänst över mål och barfota runt om med jänkarvagn gav effekt. Wow!

Susanne Richter: Snacka om att sätta männen och proffstränarna på plats. Susanne Richter tog en dubbelseger på V75 och som hon gjorde det. Hästarna krossade allt motstånd den tunga vägen och var otroligt fräna att beskåda. Amatören, som nästintill alltid har sina hästar i en härlig författning fick otrolig utdelning. Först Ural från dödens – sedan M.T Joinville från dödens. Lägg därtill en tredjeplats med sparade krafter i form av Vistior. Hatten av!

Ricke: Skrällvinnare för många spelare men hästen var riktigt bra. Örjan Kihlström, som fick chansen bakom den ”lilla” travaren öppnade stenhårt för att nå tätpositionen. Väl där släppte duon ingen förbi sig och Ricke gick ifrån till en överlägsen seger trots det hårda tempot. Det här var första segern på V75 och snyggt tränarjobb av amatörtränaren Markus Hamberg. Njut av segern, det är ni värda!

Sobel Conway: Visade återigen att lång distans och ledningen inte är hans främsta vapen. Trots ledningen enkelt så gav hästen upp fullständigt över upploppet. Steget blev kortare och kortare och hästen var chanslös in över mål. Det var inget bra intryck för alla favoritspelare.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM