”Min lilla hyllning”

Av: Johan Flinck, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Ensamme BP-supportern hedrade Segerström: Spelade med min son

1 av 4 | Foto: MFF.se

MALMÖ/STOCKHOLM. Sin vana trogen ensam på bortasektionen — men den här gången ännu mer ensam än vanligt.

Anders Ungh tränade Pontus Segerström som pojkspelare och hedrade BP:s bortgångne lagkapten under matchen mot Malmö FF.

– Det är min lilla hyllning. Det är vad jag kan göra mer än att skänka pengar till Cancerfonden och Pontus familj, säger Ungh till Sportbladet.

I april 2013 berättade Anders Ungh om livet som Brommapojkarna-supporter i Skåne. Ung bor i Ystad och är på plats när BP spelar inom en radie av 30-35 mil. På måndagen hade han sin vana trogen rest till Malmö – men det var en extra känslosam match för Ungh.

”Min son spelade med Pontus”

Under tiden i Stockholm tränade Anders Ungh sin sons lag i Brommapojkarna, födda 1981. Bland spelarna fanns då en ung Pontus Segerström. BP:s lagkapten som gick bort i cancer den 13 oktober.

– Christoffer, min son, spelade med Pontus och jag var tränare för andralaget bland 81:orna, säger Ungh till Sportbladet.

På bortasektionen hedrade Anders Ungh sin gamle spelare med Segerströms tröja, två tända ljus och en röd ros.

”Närmast hjärtat!”

– Det är min lilla hyllning. Det är vad jag kan göra mer än att skänka pengar till Cancerfonden och Pontus familj. Det har varit så jobbigt allting. Jag är helt chockad över det som hänt.

– Jag hörde att MFF:s supportrar också har en insamling i dag. Hela överskottet från halsduksförsäljningen och pengarna som skänkts till tifo skänks.

Han vänder på matchtröjan och visar framsidan. Hela BP-laget har skrivit sina autografer. Han pekar på Pontus Segerströms autograf och säger:

– Där är den. Närmast hjärtat!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN