Henke storspelade – ledde Rangers till seger

avJarkko Päiväniemi

Foto: FOTO: AP
storspelade New York Rangers Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist fortsätter att imponera.

I natt täppte han till igen och Rangers vann ånyo: 3-1 borta mot Columbus.

– En perfekt bortamatch för oss, sa Henke.

Lundqvist briljerade som vanligt och räddade 25 skott i matchen. Det enda insläppta målet kom i den första perioden och innebar 1-0 till hemmalaget Columbus. Henke räddade det första skottet men returen slogs in av Jakub Voracek.

Malde på

Trots 0-1 fortsatt Rangers att mala på och det gav senare också utdelning - något den svenske målvakten snabbt påpekade efter matchen.

– Nyckeln för oss var att vi inte ändrade något även om de fick ett mål. Vi fortsatte att spela på samma sätt och det blev en perfekt bortamatch för oss, sa Henrik Lundqvist till AP efter säsongen femte seger som startande målvakt i Rangers.

Mannen bakom New York-lagets vändning var - hemvändaren Nikolai Zherdev.

Ukrainaren, som spelat fyra säsonger i just Columbus, assisterade till både 1-1 och 2-1 i den andra perioden. Och med drygt sex minuter kvar av matchen satte han även 3-1 assisterad av Markus Näslund. ”Mackan” hade förresten även andraassisten till 1-1-kvitteringen.

– Det var en fin lagseger. Jag är bara glad att jag fick göra ett mål, sa Zherdev efteråt.

”Det var okej”

De drygt 14 000 i Nationwide Arena omväxlade buade och hejade på den forne favoriten.

–Ja, det var okej, Men i morgon är det en ny match, sa ukrainaren.

– Det är inte lätt att komma tillbaka till klubben som sålt dig. Han såg ut att vara riktigt fokuserad och hade en härlig kväll, sa Rangers-anfallaren Chris Drury till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL