Åk snålskjuts till Asien

Av: Anders Hedberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Flyg

Start för nytt lågprisflyg till Kuala Lumpur

Sydostasien tur och retur för tre tusenlappar.

Det blir möjligt när lågprisbolaget Air Asia snart öppnar sin första långlinje, från London till Malaysia.

Foto: AP

Den 11 mars nästa år är det premiär för linjen från Stansted-flygplatsen utanför London (dit du kommer för några hundralappar med Ryanair från Sverige) till Kuala Lumpur.

Linjen kommer att trafikeras fem gånger i veckan med en Airbus 340 för 286 passagerare, samma flygplanstyp som exempelvis SAS använder till destinationer i Fjärran östern.

Två klasser

De billigaste biljetterna ska kosta 148 dollar (runt 1 200 kronor) enkel väg, plus skatter och avgifter. Biljetterna släpptes till försäljning i går och när Resa letade bland avgångarna på måfå var 3 300 kronor det lägsta totalpriset vi hittade för en tur och returbiljett.

Vill du lyxa till det lite kan du boka en XL-stol, som är extra bred och har extra benutrymme motsvarande vanliga flygbolags affärsklass. Men då rusar priset upp till från cirka 4 800 kronor enkel.

Till skillnad mot lågprisflyg på korta sträckor ingår varm mat i biljettpriset.

Om linjen blir en succé återstår att se. Det har tidigare visat sig svårt att driva långlinjer till lågpris, så sent som i april gick budgetbolaget Oasis i graven och därmed deras linjer från Hongkong till London och Kanada.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN