Özcan: ”Det är skitsnack – stämmer inte”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Enligt uppgifter ville en majoritet av spelarna ha bort Özcan Melkemichel.

Nu slår tränaren tillbaka.

– Det är skitsnack – det stämmer inte. Jag slutar eftersom jag inte ville förlänga kontraktet, säger han till Sportbladet.

Det var en rejäl allsvensk tränarcirkus under torsdagen. Först meddelade Sirius att tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf valt att lämna klubben. Därefter stod det klart att Özcan Melkemichel hoppat av jobbet som tränare för Djurgården. Sportbladet, och flera andra medier, har uppgifter om att Bergstrand och Lagerlöf i sin tur tar över Djurgården och i morgon 14.00 kommer klubben hålla en presskonferens.

Özcan: ”Stämmer inte”

Under torsdagen rapporterade Expressen att ett viktigt skäl till att Özcan Melkemichel lämnar Djurgården är att en klar majoritet av spelarna under en intern utvärdering inför styrelsen ska ha meddelat att de ville ha en ny tränare. Sportbladet har inga uppgifter som vare sig bekräftar eller dementerar saken, men sökte Melkemichel för en kommentar om det eventuella spelarmissnöjet.

– Det är skitsnack – det stämmer inte. Jag har haft ett kontraktsförslag från Djurgården sedan augusti och en dialog med Bosse och styrelsen, men valde för en tid sen att tacka nej. Jag har flera andra konkreta alternativ och meddelade Djurgården det för ett par veckor sedan.

”Jag blir förbannad”

Han fortsätter resonemanget:

– Jag tar inte åt mig egentligen. Men jag tycker att det är oseriöst. Jag hade ju själv bestämt mig för länge sen att gå vidare. Det här vet alla inblandade parter om. Jag blir faktiskt förbannad av de där rubrikerna. Om jag valt att skriva på kontraktet så hade jag varit kvar i Djurgården.

Hur känns det då, att lämna Djurgården?

– Det vemodigt att lämna en så fin och stor klubb som Djurgården. Jag har gillat att jobba där med bra människor och fina spelare. Men jag känner att jag har lite annorlunda alternativ som kan vara bra för min framtid.

Bosse: ”Özcan som sa nej”

Förra året tog ni en Europaplats och i år vann ni svenska cupen. Men ni har också haft tyngre perioder – som i höst. Hur ser du på tiden i klubben?

– Jag är missnöjd med hösten och hade velat vara bättre resultatmässigt i år. Men jag är nöjd med mycket annat. Det har varit roligt, lärorikt och vi nådde upp till många av våra mål.

Sportchefen Bosse Andersson säger följande om skälen till att Özcan Melkemichel slutar som tränare.

– Det var Özcan som tackade nej till att fortsätta. Föreningen ville diskutera nytt kontrakt, men han tackade alltså nej. Jag informerade styrelsen för flera veckor sedan om det och fick uppdraget att hitta och anställa en ny tränare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.