Östersund körde över Brommapojkarna

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Östersund skulle ha åkt ner på jumboplats vid förlust. 

Men mot Brommapojkarna lossnade det för krislaget. 

– Man kände igen oss från början, när vi är i vår bästa form. Men det är bara en match, säger Saman Ghoddos.

Östersund har fått en tung start på säsongen, både på och utanför planen. Laget låg näst sist i allsvenskan inför mötet med Brommapojkarna och riskerade att åka ner på jumboplats vid förlust.

Men det lossnade rejält för Östersund på Grimsta. Fjolårets succélag hade bara gjort tre mål i allsvenskan inför matchen, men mot BP blev det målfest. ÖFK vann med 4–0.

– Man kände igen oss från början, när vi är i vår bästa form. Men det finns mer att hämta. Vi börjar bra och det sätter grunden för hela matchen. Vi får ett bra mål, sen bara fortsätter vi mata igenom det. Problemet i de andra matcherna har varit att vi har fått ett mål emot oss och då blir motståndarna kompakta och backar hem och gör det svårt. Nu var det skönare att vi gjorde de första målet, ha vårt spel och slappna av, säger Ghoddos.

Islamovic tvåmålsskytt

Ledningsmålet kom i den 27:e minuten efter att Gustav Sandberg Magnusson tagit bollen med armen. Brwa Nouri satte straffen säkert och Östersund gick till pausvila med 1-0.

Resultatet stod sig till halvtid. I andra halvlek presenterade sig nyförvärvet Dino Islamovic i allsvenskan.

Den före detta Trelleborgsanfallaren fick bollen utanför straffområdet och satte fint 2-0 i bortre. Hans första mål i allsvenskan någonsin.

– Jag gillar det skottet. Jag har övat på det mycket. Jag gjorde något liknande i kvalet, tror jag hade samma läge mot Göteborg också. När jag prickade bollen kände jag att den går in, säger Islamovic.

– Alltid positivt för en anfallare att göra mål. Jag har tålamod, så länge jag gör mina löpningar och tar mina skott så kommer det. Fortsätter du skjuta så kommer målen, så enkelt är det.

”Många konstiga förluster”

Kort senare ökade Saman Ghoddos på till 3-0 efter frispark. 

– ”Sotte” fixar en frispark. Vi har fått en frisparksmur och vi har nästan tränat frisparkar varannan dag. Jag sätter frisparken. Inte perfekt, men tillräckligt otagbart för målvakten, säger Ghoddos.

I den 69:e minuten gjorde Islamovic sitt andra mål i matchen. Brommapojkarna saknade inte chanser att reducera och hade en boll på mållinjen i den 89:e minuten, men Tom Pettersson räddade.

– Det är bara en match. Vi får fortsätta vinna lite till, sen kanske det blir en lättnad. Vi har kommit ut målsättningar och det är vara i toppen. Det är en besvikelse vi är nu. Säsongen är lång och det är många matcher, hoppas vi kan ta många poäng och klättra upp i tabellen, säger Ghoddos.

– Det har varit en lite svängig säsongsinledning. Många konstiga förluster, många skrällmatcher. Det visar att konkurrensen är stor i allsvenskan.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.