Vännerna hyllade Ljungbergs minne

Publicerad:
Uppdaterad:

Fullsatt vid minnesstunden i Göteborg i dag

Hundratals kom till Örgrytes klubblokal för att hedra Mikael Ljungberg.
Foto: SCANPIX
Hundratals kom till Örgrytes klubblokal för att hedra Mikael Ljungberg.

Hundratals klubbkamrater, vänner och anhöriga samlades i Göteborg på fredagen för att hylla Mikael Ljungbergs minne.

Senare i kväll hålls en minnesstund i regeringskansliet i Stockholm.

Minneshögtiden i Ljungbergs brottarklubb Örgrytes lokaler i Kallebäck inleddes vid halv tvåtiden. Men redan långt dessförinnan var det fullt i lokalerna.

Bland de många som sökte sig till ÖIS-gården fanns bland andra tv-underhållaren Harald Treutiger, fotbollslegendaren Agne Simonsson, gamle Örgrytebrottaren Kent Synnergren, Örgrytes mittfältare Magnus Källander och brottaren Sara Eriksson.

Utanför klubbstugan fanns ett bord med den klassiska bilden från OS-triumfen i Sydney, den där Mikael Ljungberg jublar med uppsträckta armar efter segern mot Ukrainaren Davyd Saldadze.

Minnesstund i Rosenbad

Inne i lokalen var det kö till den redan välfyllda kondoleansboken. Hela torsdagen låg den utlagd i Ljungbergs brottarklubb Örgrytes lokaler i Gårda i centrala Göteborg, dit flera hundra nuvarande och tidigare brottare sökte sig efter dödsbeskedet på torsdagen.

Även i Stockholm hedras Mikael Ljungbergs minne. I samband med den fest för deltagarna i OS och Paralympics som regeringen arrangerar på Rosenbad i kväll hålls en minnesstund.

Han växte upp i Mölndal

Fredrik Rundkvist, Martin Strömberg

Publicerad: