Här är artisterna som spelar i Slottskyrkan

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist.
Foto: TT
Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist.

Aftonbladet kan avslöja Carl Philips och Sofias vigselplan.

Indieartisten David Pagmar ska uppträda med en låt som betyder mycket för brudparet.

Dessutom spelar Salem Al Fakir och musiker ur Kungliga filharmonikerna i Slottskyrkan.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har varit involverade i alla de stora beslut som fattats kring bröllopet och det är prinsparet som har valt ut vilka artister som ska stå för underhållningen.

David Pagmar, som tidigare gick under artistnamnen Montt Mardie och Monty, klev fram som en av de mest hajpade svenska indieartisterna under mitten av 2000-talet.

Nu tar han plats under en av årets största folkfester: prinsbröllopet.

Betydelsefull låt

Aftonbladet kan avslöja att Pagmar kommer att uppträda under vigseln med låten ”Paraply”, som är en tolkning av Rihannas världshit ”Umbrella”.

Enligt uppgift till Aftonbladet har prinsparet själva valt just den låten för att den har en speciell betydelse för dem.

David Pagmar blir inte den enda artisten i Slottskyrkan på lördag.

Under torsdagen skrev tidningen Expressen att popartisten Salem Al Fakir kommer att uppträda för brudparet. Uppgifterna bekräftas även av Aftonbladets källor.

Specialskriven låt för Victoria

Salem Al Fakir är ingen duvunge i kungliga sammanhang. Han har uppträtt på Victoriadagen 2009. Dagen före kronprinsessbröllopet 2010 spelade han för brudparet i Konserthuset med specialskrivna låten ”All day love”.

Våra uppgiftslämnare uppger även att Salem Al Fakir får sällskap av musiker från Kungliga filharmonikerna.

Aftonbladet har varit i kontakt med en handfull medlemmar som samtliga bekräftar att ett mindre antal av orkesterns drygt 100 musiker har fått prestigeuppdraget att spela i kyrkan.

Kungliga filharmonikerna spelade även när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010 och under bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill 2013.

Publicerad: