Plan kraschade i Spanien

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

NYHETER

Testflygningen varade bara i ett par kilometer.

Sedan kraschade militärplanet in i en högspänningsledning, skriver El País.

Fyra personer dog – två vårdas nu för allvarliga skador.

Tipsa | Aftonbladet

Det militära transportplanet kraschade kort efter att det lyft i staden Sevilla på lördagen, skriver El País. Spaniens regeringschef Mariano Rajoy uppgav först att det fanns mellan "åtta och tio" personer ombord och att flera dött. Men senare uppgav Antonio Sanz, talesperson för Andalusiens regionala regering, att sex personer fanns ombord och att fyra av dem dött, skriver flera spanska medier.

– Vi sympatiserar med offren och deras familjer och visar vårt deltagande, säger regeringschefen Mariano Rajoy enligt El País.

Enligt spanska medier ska två personer ha förts till sjukhus med allvarliga skador.

Tjock svart rök”

Planet uppges ha kraschat vid 13-tiden ett par kilometer norr om flygplatsen San Pablo i Sevilla, skriver El Diario.

Bilder från olycksplatsen visar hur brandmän bekämpar elden vid det brinnande vraket på en åker utanför flygplatsområdet. En film från platsen visar en tjock svart rökpelare mot himlen.

"Har förvandlats till aska"

Kort efter att planet lyft ska besättningen ha uppgett för kontrolltornet att det uppstått problem. Sedan ska flygplanet ha krockat med ett torn med högspänningsledningar, skriver El País.

Ett av de första vittnena på platsen uppger att "nästan hela planet har förvandlats till aska", skriver tidningen.

Planet är en Airbus A400M och hade nyligen färdigmonterats på Airbus fabrik i Sevilla. Men det hade ännu inte levererats till köparen utan undergick fortfarande tester, skriver El País. Spanska ABC uppger att planet skulle säljas till den turkiska regeringen.

Airbus A400M är en av världens största militära flygplanstyper. Spaniens regeringen har lagt en beställning på 27 plan av modellen, skriver El País.

Flygplansmodellen har vintertestats flera gånger i Kiruna.

Publicerad: