Barcelona riskerar miljonstraff

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Satte ner katalansk flagga efter CL-finalen

Foto: AP
Luis Enrique sätter ner katalanska flaggan i mittpunkten.

Barcelona firade Champions League-segern med att hylla Katalonien.

Ajaj, säger Uefa och nu riskerar klubben miljonböter.

– Uefa behöver ta reda på vad Barcelona och Katalonien är, säger Barcelonas president Josep Maria Bartomeu.

Så blev Leo Messi bäst i världen

Det var efter Barcelonas Champions League-finalseger mot Juventus som spelare, ledare och fans firade med katalanska sånger och flaggor samtidigt som tränaren Luis Enrique gick fram till mittcirkeln och tryckte ner en katalansk flagga i gräset.

Det firandet kan bli dyrt.

Nu bekräftar Barcelona att Uefa öppnat en anmälan mot klubben då det är förbjudet med politiska demonstrationer under en fotbollsmatch arrangerad av Uefa och kan nu straffas med dryga böter.

Beslut fattas 23 juli

Klubbens president Josep Maria Bartomeu, som för närvarande kämpar för att bli omvald, tar klubbens fans och agerandet i försvar.

– Uefa behöver ta reda på vad Barcelona och Katalonien är. Barcelona är en demokratisk klubb som respekterar yttrandefriheten och alla demonstrationer av klubbmedlemmar är lagliga, säger Bartomeu.

FC Barcelona är en symbol för många lokala fans som vill Katalonien bryts loss från Spanien och blir ett självständigt land därför bör klubben släppas fri, menar president Bartomeu.

Officiellt beslut för vilket straff det blir kommer att fattas den 23 juli när disciplinära och etiska kommittén möts för att diskutera anmälan.

Så blev Leo Messi bäst i världen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga